top of page
  • Foto del escritorBàsquet Lluïsos de Gràcia

Jornada 20

El Sènior femení va guanyar a Lluïsos contra el Manyanet Reus per 64-57. Les blaves van haver de treballar de valent per emportar-se un partit que no van aconseguir trencar fins al final del tercer quart. Just quan les de Reus es posaven per davant en el marcador per segon cop des del minut 2 del partit, l'entrada a pista de Marta Palau va resultar clau per desencallar el partit. Tres cistelles consecutives seves tornaven a posar l'equip de Gerard Sanchez per davant al marcador, a una diferència de cinc punts. Això, sumat a l'encert des del perímetre de la base Laura González amb tres triples va permetre a les blaves agafar una distància de 12 punts a falta de sis minuts per al final que semblava definitiva. Les visitants però, com durant tot el partit, no van rendir-se i van anotar 9 punts seguits que les situava tres punts per sota a falta d'un minut i mig. La defensa i els 4 de 6 en tirs lliures d'Èlia Pérez van permetre acabar amb les opcions de les de Reus i sumar la tercera victòria consecutiva de l'equip.

El Sènior A masculí va aconseguir una important victòria en la seva visita a la pista del CB IPSI per 58-80. L'equip sabia de la importància i la dificultat del partit que disputava i va sortir concentrat des del primer minut. El CB IPSI venia amb bona dinàmica i s'havia mostrat molt sòlid com a local. El primer quart els jugadors d'en Carles Rofes es van carregar de personals molt ràpid. Els àrbitres van assenyalar tots els contactes que forçaven els exteriors de l'IPSI amb les seves penetracions, i van anar a la línia de personals fins en nou ocasions. La igualtat del primer quart es va mantenir en el segon. Un cop més, la sortida després dels vestuaris va resultar clau. Els nostres jugadors van estar encertats des de la línia de 6,75 (4 al tercer quart, 10 en total) i eficients en els contraatacs, i això va ser clau per marxar al marcador. Això, sumat a un treball importantíssim darrere que impedia anotar als locals una vegada rere l'altra. A l'últim quart l'encert va ser menor, però es van seguir mostrant sòlids en defensa, cosa que va impedir qualsevol reacció de l'equip local.

El Sènior B, que jugava just després a la pista del CB IPSI, va voler seguir amb les bones vibracions que havia deixat el Sènior A minuts abans. El partit va començar a remolc els primers minuts per un resultat advers, però a base de treball defensiu i encert exterior els nostres van aconseguir donar la volta i endur-se un partit físic. Cal destacar el gran treball dels jugadors del Sots 21, Roger Puig, Ruben López i Joan Serra, que van donar minuts de qualitat. Tot i les dificultats s'han trobat els nostres en les darreres setmanes a causa de les baixes, aquest equip sempre vol més, i el partit d'aquest dissabte en va ser un clar exemple. Ara cal seguir sumant, i és que els reptes aquest equip se'ls pren com una oportunitat per seguir creixent.

Pel que fa a la resta d'equips, l'Infantil blanc masculí va ser l'encarregat d'estrenar la jornada a Lluïsos jugant contra el CB Lliçà de Vall, un partit seriós i amb els jugadors motivats tant a la pista com a la banqueta. L'equip comença a moure millor la pilota però encara abusa un pèl del bot. Per la seva banda, l'Infantil blau masculí va fer un bon partit a casa contra la Salle Bonanova. El Cadet blanc masculí, que jugava just a continuació, va competir molt bé els 40 minuts del partit contra una zona 1-3-1 plantejada per l'AE Minguella. L'entrenador, Arnau Mascaró, es va mostrar molt content del treball i l'esforç fet per tots i cada un dels seus jugadors.

A fora de casa el moviment va ser força alt durant el matí. Es van jugar fins a sis partits. Les primeres van ser les jugadores de l'Infantil femení a la pista del Lima Horta, en un partit fluix i per aprendre dels errors, sobretot de falta de concentració i activitat. Partit semblant al que van jugar les noies del Preinfantil femení a la pista del Sese, on van sortir adormides als primers quarts i les locals van ser clarament superiors. Després les nostres es van posar al nivell que exigia el partit mitjançat la defensa. En resum, no va ser un partit per extreure moltes conclusions pel que fa a bàsquet, però sí per aprendre que s'ha d'anar sempre al màxim, rendir-se no és una opció.

A les 12 del migdia el Cadet blau masculí jugava a Vilassar de Dalt, un partit semblant als anteriors d'aquesta segona fase, on físicament els nostres són inferiors però ho suplim amb molta intensitat en defensa: ajudant-nos, defensant per davant el pal baix, pressionant molt pilota... La llàstima va ser que en atac vam fallar moltes accions de bàsquets clars.

Pràcticament a la mateixa hora el Premini masculí jugava a la pista del Cultural Badalona, en un partit en què van aprendre molt, ja que tot i la frustració del moment de cometre moltes violacions per passos i dobles, han après quin és el camí per seguir aprenent.

La tarda de dissabte va començar a Lluïsos amb un autèntic partidàs del Sots 21 masculí contra l'UBSA. Els nostres jugadors no es van ensorrar després d’un parcial de 9-0 al final del primer quart i van ser capaços de sobreposar-se. Tant, que van tenir la victòria a les mans gràcies a una intensitat increïble per part de tot l’equip. Tot i la derrota final per tres punts, el partit va deixar molt bones sensacions de cara al futur. A continuació el Júnior blau femení va perdre clarament contra el Joventut Badalona. Durant la primera part les nostres van competir i donar la cara contra el líder invicte. A la segona part però el Joventut va castigar tots els errors que vam cometre, a més de tenir un gran encert des de la línia de tres punts.

A fora, el Cadet femení va jugar contra La Salle Bonanova. Tot i ser superiors físicament vers el rival, la primera part va ser molt igualada. A la segona part l’equip va respondre i va apujar el nivell. Cal seguir treballant per competir durant els 40 minuts de partit.

El matí de diumenge va ser territori de minibàsquet, amb els partits del Mini femení, el Mini blanc masculí i el Mini blau masculí.