top of page

PRESENTACIÓ

El 2020 el bàsquet als Lluïsos de Gràcia complirà 75 anys. Al llarg del 2019, des d’aquesta finestra de la nostra web, us anirem presentant diferents fets determinants d’aquesta història, una història ja recollida en dos llibres i un opuscle: “Lluïsos de Gràcia. 50 anys de bàsquet. 1945-1995”, “60 anys de bàsquet. Crònica de 1995 a 2005” i l’opuscle “40è aniversari de la pista de bàsquet. 1962-2002”, i que volem ampliar –per aquest mateix mitjà– fins arribar als 75 anys d'història.

En els llibres s’expliquen, temporada a temporada, fets destacats: com es va començar a jugar, camps, equips, dirigents, entrenadors i entrenadores, classificacions, etc., és a dir, tot el que va passar cada temporada. L’opuscle sobre la pista informa de la seva construcció, com es va poder fer i quins canvis i/o millores s’hi han realitzat.

Des de la celebració del 60è aniversari (edició de la “Crònica”) han passat 15 anys, en el transcurs dels quals moltes famílies, jugadors i jugadores, tècnics, dirigents i altres persones s’han incorporat al bàsquet lluïsenc, i possiblement moltes d'aquestes no coneixen ni l’existència de les publicacions ni la història de la Secció de Bàsquet dels Lluïsos de Gràcia on actualment els nois, les noies i llurs famílies conviuen i creixen.

Com hem anunciat a l’inici, la nostra intenció és oferir informació de fets rellevants d’aquesta història nostra, d’on venim i com hem viscut i progressat. Us anirem presentant diferents apunts sobre fets i moments significatius de la trajectòria del basquetbol als Lluïsos de Gràcia recollits en els llibres, com el pelegrinatge en 11 camps on es va jugar abans de fer la pista, les diverses peripècies i remodelacions de la mateixa, la creació del primer equip femení i la seva lluita, els clínics dels més prestigiosos entrenadors USA i d’Europa, els tres dies del campionat d’Espanya femení de clubs, la voluntat decidida dels Lluïsos de Gràcia per l’esport com a vehicle de formació, etc.

Creiem que aquesta serà una bona manera de conèixer la nostra història, que les persones que actualment formem part d'aquest col·lectiu #totssomblaus sapiguem d'on venim, com ens hem fet i, des d'aquest coneixement per les nostres arrels, com arribarem als 75 anys d'història!

PORTADA 1945-1995.jpg
PORTADA 40 ANYS PISTA.jpg
PORTADA 1995-2005.jpg
bottom of page