top of page
  • Foto del escritorBàsquet Lluïsos de Gràcia

Acte de cloenda del 75è aniversari de la secció de Bàsquet dels Lluïsos de Gràcia

Com molts ja coneixeu l’any 2020 la Secció de Bàsquet va complir 75 anys de vida que iniciàvem amb il·lusió en l’Acte inaugural, al Teatre, el 24 de gener del 2020. Volíem celebrar cada un dels anys i les fites aconseguides amb tornejos, clínics, (re)trobades, partits, concursos… Malauradament la pandèmia de la COVID ens va privar de complir el programa d’actes preparat per la Comissió organitzadora que finalment va quedar suspès el 27 de novembre del mateix any en un comunicat obert.


El passat divendres 7 d’octubre ens vam tornar a reunir al Teatre per cloure definitivament aquesta efemèride.


La Laura Rafegas, actual presidenta de la Secció des del passat abril, donava la benvinguda al públic assistent on confluïen passat, present i futur. Un passat que ens ha fet arribar fins aquí; un present amb gran part de l’equip tècnic actual i la presència de jugador/es dels primers equips de la casa, però sempre amb el privilegi dels que tornen al bàsquet i a Lluïsos, dels que fan de vincle i desdibuixen els salts generacionals; i un futur que la canalla dels d’abans i dels d’ara ens recorda que som un club de barri, la Vila de Gràcia; som dels Lluïsos; som una petita gran família que ara construeix un futur que els pertany.


De la mà d’en Joan Guiu, membre de la Comissió del 75è, un cop més vam repassar algunes de les efemèrides més destacades d’aquests 75 anys d’història. Gràcies per fer-nos viure un passat aliè, per fer-nos els records més nítids i per teixir la nostra memòria.Aquest 2022 es complien dos aniversaris destacats de la Secció de Bàsquet que volíem evocar. Des de la senzillesa però també amb la rotunditat i orgull que mereixen, pels seus protagonistes, per la nostra història i pel nostre futur.


D’una banda, celebrant que 20 anys enrere el Sènior Femení va ascendir a la 2a divisió estatal en quedar Campió Absolut de Catalunya. Per l’altra, rememorant l’ascens a Lliga EBA dels Sènior A Masculí ara fa 10 anys després de proclamar-se també Campió Absolut de la Copa Catalunya. Durant uns minuts vam tornar a viure aquells somnis amb els dos dream teams. Retrobar-vos a (gairebé) totes i tots va ser el més bonic.


A l'esquerra, Sènior A Femení (2001) i el Sènior A Masculí (2013, durant la Recepció a l’Ajuntament de Barcelona) després de proclamar-se tots dos equips campions absoluts de Catalunya. A la dreta, els mateixos equips durant l'acte de cloenda del 75è aniversari de la Secció.


Seguint amb els reconeixements, la Junta Directiva va aprofitar per concedir l’Ensenya d’Or de la Secció de Bàsquet a un emocionat i agafat per sorpresa Josep Maria Rofes. Així ho van decidir el passat 19 de juliol (d’acord amb el que estableix l’Article 159 del Reglament de Règim Intern) en agraïment pels més de 50 anys d'implicació amb el Bàsquet Lluïsos de Gràcia com a jugador, entrenador, Director Tècnic i ara com a President de la Comissió del 75è Aniversari. Es va casar a la pista el 27 d'abril de 1980 amb la Montse Torralba, també jugadora lluïsenca, i la seva unió va significar l’inici d’una saga de jugadors de la casa, en Carles, en Jordi i en Xavi, que continua ben viva a dia d’avui. Sou el clar exemple del “sentiment Lluïsos” que ens fa ser un club especial i familiar. Gràcies per la teva inigualable tasca de servei al bàsquet lluïsenc, Josep Maria!


1973. Un Juvenil històric dirigit per Josep M. Casas | Abril 1980. Casament Montse Torralba i Josep M. Rofes | 1998. Dirigits per Josep M. Rofes, amb Pep Morris d'ajudantTambé vam aprofitar per presentar el nostre gran projecte de futur que és també la més gran de les nostres il·lusions a dia d’avui: la construcció d’una pista nova.


Perquè ens ho mereixem i ho devem als nostres nois i noies, a les seves famílies, des de l’Escola de Bàsquet fins a Sènior. Sou el present i sou el futur; la continuïtat de la nostra història. I perquè així sigui necessitem una #pistanova. Posarem tota l’energia, il·lusió i esforç que estigui al nostre abast, i estem obertes a qualsevol proposta per tal d’aconseguir finançament.La nostra sort és formar part dels Lluïsos, l’entitat que ens acull i acompanya i sense la qual no seríem. En aquest sentit, tal i com ja us vam anunciar, la col·laboració entre Lluïsos i Les Caves Vallformosa ens permet començar a caminar cap al nostre somni en un futur no molt llunyà. Comprar productes Vallformosa és fer una mica més viable la nostra nova pista.


Per acabar, volem agrair una vegada més tota la feinada feta –la visible i la que no ha sortit a la llum, que és molta!– a la Comissió organitzadora del 75è Aniversari de la Secció. Gràcies de tot cor per tota la dedicació, il·lusió i resiliència que heu mostrat fins l’últim moment Joan, Josep Maria, Laura, Mercè, Pep i Susanna 💙Per tot això, brindem amb totes i tots vosaltres de la mateixa manera que vam brindar al vestíbul dels Lluïsos en acabar l’acte. Va ser un vespre bonic, per recordar.

1, 2, 3, Lluïsos! 

Podeu reviure l'acte de cloenda decarregant-vos la presentació:

Presentacio_Cloenda75e_opt
.pptx
Descargar PPTX • 22.55MB

89 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Comments


bottom of page