top of page
  • Foto del escritorBàsquet Lluïsos de Gràcia

Jornada 21

El Sènior femení va perdre diumenge a la pista del Joventut les Corts, les actuals líders de la lliga. El partit va ser d'allò més competit i les blaves van tenir sèries opcions d'emportar-se la victòria. La primera part va ser molt igualada, amb un tanteig baix i alternances constants en el marcador. El tercer quart va seguir la mateixa tònica, només 4 punts per a cada equip en 5 minuts. A partir d'aquí les jugadores de Gerard Sanchez van començar a trobar solucions en atac donant continuïtat al moviment de pilota i llegint bé les avantatges. Sis punts de les dues Pérez, l'exterior Elia i la interior Sandra, donaven una avantatge de cinc punts a les blaves al final del tercer quart (31-36). L'inci de l'últim període també va ser bo per les nostres on dues cistelles consecutives d'Andrea Jimenez augmentava la diferència a 9 punts, que donat el baix ritme anotador del partit es podia considerar definitiu. Però no va ser així. Les locals van demostrar per què són les primeres classificades i gràcies al lideratge de la ex jugadora de Lluïsos Mireia Riera, amb dos triples i una entrada en un minut, es van tornar a posar dins del partit i van capgirar per complet la dinàmica del partit. Aquestes tres cistelles de la jugadora número 23 del Joventut les Corts van acabar esdevenint l'inici d'un parcial de 21 a 3 que privava a les nostres d'aconseguir la victòria.

El dissabte a la tarda el Sènior A masculí va guanyar a casa contra el Sferic de Terrassa. Es preveia un partit complicat, i així va ser. La igualtat a la primera part va ser màxima. Els homes de Carles Rofes intentaven marxar en el marcador però la falta de solidesa defensiva i el desencert ofensiu permetien als visitants anar igualant el partit en tot moment. La visita als vestidors va resultar clau un cop més. Però no de manera immediata. S'iniciava el tercer quart amb tres triples consecutius pels de Terrassa que situaven als blaus per primer cop per sota en el marcador, a quatre punts de diferència. No va ser fins al minut a la meitat del tercer quart, amb empat a 41 al marcador, que els nostres van aconseguir distanciar-se clarament. La clau va ser la defensa, permetent només una cistella en joc en els 5 minuts restants del quart. I la solidesa defensiva va permetre als blaus anotar amb facilitat, ja fos mitjançant contraatacs o amb una bona circulació de pilota contra la defensa zonalplantejada pels visitants. S'arribava a l'últim quart amb una diferència de 17 punts i amb un guió de partit clar que es va seguir materialitzant en el darrer quart (21-9). Finalment doncs, victòria clara en el marcador (88-56), però dura d'aconseguir i d'allò més treballada.

Instants abans, el Sènior B masculí es trobava davant d'una prova per créixer com a equip. El fet de tenir jugadors físicament tocats obria les portes a jugadors que per mèrits i esforç havien de fer una passa endavant. I així va ser. La premissa en atac es complia en els primers minuts, castigar la defensa contrària no només des de més enllà dels 6,25. El problema el van tenir en defensa ja que van deixar facilitat als de Tiana a l'hora d'ocupar les cantonades i anotar de 3 punts. Aquesta va ser la tònica de la primera part. L'avantatge al descans (37-24) va propiciar una relaxació defensiva al tercer període que va fer que el rival s'apropés al marcador. El lideratge i esperit de lluita dels jugadors que en aquell moment eren a pista va contagiar els companys per recuperar el to defensiu a l'últim quart, i amb això va tornar la confiança i l'encert en el llançament. Els jugadors del Sènior B saben més que ningú que la confiança i les bones sensacions es troben des del camp defensiu. Aquestes bones sensacions van fer que el rival baixés els braços i l'avantatge augmentés fins al definitiu 74-51. Una victòria més per seguir creixent, una victòria més per seguir treballant!

Les primeres en jugar a Lluïsos la tarda de dissabte, just abans dels dos sèniors masculins, van ser les jugadores del Júnior blanc femení. Davant tenien la prova més difícil de a temporada ja que rebien ni més ni menys que a les líders invictes del grup. Les noies de Marc Camps van realitzar 30 minuts boníssims, aguantant i plantant cara al Diagonal Mar Front Marítim en tot moment. Però quan semblava que podíen portar el partit en una situació en que a falta de poc seguíssim amb opcions van desconnectar, i les visitants ho van aprofitar per encadenar uns quants triples. En línies generals les nostres jugadores van fer un gran partit a excepció de l'últim quart. I si de per si resulta imprescindible jugar tot el partit amb la màxima concentració, contra un gran rival com el Diagonal Mar encara més.

El matí de dissabte vam organitzar a Lluïsos una trobada d'Escoles de Bàsquet amb Vedruna Gràcia i l'Escola Lurdes com a convidades. El matí va ser d'allò més entretingut i els nens i nenes s'ho van passar d'allò més bé. Els assistents vam poder gaudir de bàsquet en estat pur i d'un gran ambient!

A fora, els jugadors del Sots 21 masculí van guanyar a la pista del CB Farners per 66 a 82 en un dia clau per tot l’equip. Després d’unes últimes jornades on no trobaven la victòria, dissabate va sortir la feina de tota la temporada. Gràcies a una bona defensa i a gestionar l’atac amb cap i seny, els blaus van poder remuntar un parcial inicial desfavorable de 12-2 per convertir-lo en un 15-22 a finals del primer quart. A partir d'aquí l'equip va anar agafant confiança i poc a poc es va anar distanciant en el marcador. Cal destacar l’ajuda del Pol Sewlan jugador del Júnior masculí.

La tarda de diumenge vam poder gaudir de dos partits. El Junior masculí, que va guanyar diumenge a casa contra el Bosco Horta per un ajustat 50 a 49. Un partit molt igualat i disputat que gràcies a una molt bona actitud defensiva dels nostres es va acabar decantant a favor. Tot i això, l'equip va patir en els tirs lliures.

Per altra banda, el Júnior blau femení també va guanyar, ho va fer a la pista del Sant Gervasi Mollet per 55 a 60. Contra una defensa zonal plantejada per l'equip local durant els 40 minuts del partit, la primera part de les nostres va ser força irregular: el primer quart va ser bo, però el segon bastant fluix. Per sort, a la represa de la mitja part les nostres es van entonar i van anar pujant el nivell fins aconseguir la diferencia final de 5 punts.