top of page
  • Foto del escritorBàsquet Lluïsos de Gràcia

Jornada 18

Partit vital el que va jugar el Sènior A masculí davant el Sant Gervasi Mollet. El partit se'l van emportar els locals per 77-71, deixant la part alta de la classificació molt disputada amb només una victòria de diferència entre el segon i el tercer. El partit va començar amb un intercanvi de cistelles molt alt, amb encert per part dels locals i amb transicions i contraatacs pels visitants, arribant amb empat a 18 al final del primer quart. Al segon quart la tònica va ser la mateixa pels dos equips, amb el llistó defensiu una mica més elevat i constants pèrdues per un i altre equip, anant al descans amb un ajustat 37-33 a favor dels locals. A la represa, els nois d'en Carles Rofes sortien disposats a ficar-se dins el partit amb sis punts consecutius, però un parcial de 12-0 en tan sols tres minuts va capgirar el marcador i permetre els de Mollet marxar de 9 punts al final dels tercer quart. A l'últim quart els blaus van intentar posar-se per davant a base de triples i anotació ràpida amb variants defensives, però no van arribar-hi a temps. Dura derrota dels nostres que iguala encara més la lluita per la segona plaça del grup, sabent que no podem fallar més si volem assolir l’objectiu de l’ascens a Copa Catalunya.

El Sènior femení va aconseguir dissabte a casa una victòria important en un partit trampa contra el CB Cervera. L'equip visitant, amb només sis jugadores (cinc a partir del segon quart degut a una lesió), però amb planta i alçada, tenien molt clar a què volien jugar: tancar-se en defensa i córrer al contraatac. Amb la seva referència ofensiva, la jugadora número 14 N. Diame, capaç de realitzar passes mil·limètrics de camp a camp i anotar de tres punts sense gairebé esforç. Les blaves es van encomanar a l'encert exterior de Marina Badas, que va convertir sis triples, i en el control del rebot, sobretot per part de les jugadores interiors. Les nostres van anar per sobre durant tot el partit, però no van aconseguir distanciar-se en el marcador suficientment com per evitar un final ajustat. A falta de quatre minuts el resultat era de 61-59. Finalment però les blaves van saber frenar a les visitants i es van retrobar amb l'encert en atac, el que les va permetre guanyar el partit per 69-61. Bona estrena doncs del nou equipatge de la secció fabricat per Wala Sports. Esperem que ens segueixi portant la mateixa sort la resta de partits!

Pel que fa a la resta de la jornada, destaca el bon partit que van fer les jugadores del Mini femení, on l'Alba i la Júlia, les seves entrenadores, van acabar molt contentes per l'esforç i el treball de les seves jugadores. El Mini blanc masculí va començar molt bé el seu partit contra el CB Parets, compartint molt bé la pilota en atac. A partir del tercer vam baixar una mica en defensa però sense deixar de lluitar fins al final, contra un equip amb alguns jugadors físicament superiors.

L'Infantil blanc, encarregat d'estrenar la jornada amb el seu partit divendres a la tarda a la pista del CB Manyanet les Corts, després de dues setmanes sense jugar van tornar més forts. "Estic molt content de la intensitat defensiva d'avui" afirmava l'Àlex Miró, el seu entrenador, a l'acabar el partit. Per contra, els va faltar atacar millor.

El Preinfantil femení va realitzar un partit molt complert a la pista de l'Esquitx Sant Sadurní. Les nostres jugadores van pressionar molt bé la pilota, fent grans defenses a pista davantera. I en atac van saber trobar l'equilibri entre accions individuals i joc col·lectiu.

El Cadet blau masculí, tot i les baixes dels lesionats Jan i Pol i de dos jugadors més malalts, van competir de valent a la complicada pista del CE Diagonal Mar. Va ser un partit irregular, que tot i haver donat la cara encara podem fer més. Destacar que el Martí Parcerises va jugar el seu últim partit de la temporada ja que deixa el club. Aprofitem per desitjar-li tota la sort del món allà on vagi!

L'altre cadet, entrenat per Arnau Mascaró, van jugar al camp del CB Marina contra un equip molt superior físicament. L'equip va mostrar dues cares: una primera part molt fluixa i una segona part molt bona. Cal, doncs, jugar els quaranta minuts en la línia de la segona part, competint de tu a tu el partit i, fins i tot, guanyant el tercer quart.

Els peques de la casa, el Premini masculí i el Premini mixt segueixen gaudint dels partits i cada cop juguen una mica millor.

El Júnior blanc femení va fer un partit més que seriós contra Dominiques de l'Ensenyament, un equip de la part de dalt de la classificació. Tot i la derrota per 56-75 i anar per sota tot el partit, les blaves van jugar prou bé i es van veure coses positives. Molts ànims a les lesionades Judith i Berta!

Per últim, el Mini blau masculí va disputar un partit una mica desagradable degut a que l'afició rival estava molt a sobre, amb algun comentari un pèl maleducat, fet que va posar molt nerviosos als nostres. Tot i això, no vam jugar malament, i serveix com a primera experiència amb un públic hostil. Per la seva banda, l'Infantil blau masculí no va tenir gaire dificultats per jugar bé i intentar aplicar coses noves al joc, com ara jugar al pal baix de manera espontània.