top of page
  • Foto del escritorBàsquet Lluïsos de Gràcia

Invictes a Copa

Aquest cap de setmana el Sènior A masculí va sumar la quarta victòria consecutiva al derrotar a l'UE Horta per 56 a 50. El partit va ser el menys vistós dels que ha jugat fins ara l'equip de Carles Rofes, degut a les intenses defenses plantejades pels dos equips. De fet, l'UE Horta, va saber contenir molt bé l'atac dels blaus fet que els va portar a dominar al marcador fins a la mitja part (26 a 27) aconseguint una màxima avantatge de 7 punts. Al tercer quart, però, els de gràcia van sortir molt concentrats del vestidors i, a la sòlida defensa que havien realitzat fins aleshores, li van sumar una alta fiabilitat des del perímetre, aconseguint 6 triples en aquest tercer període. Francesc Pla, que ja havia sostingut a l'equip a l'inici del primer, va liderar l'alta activitat defensiva forçant dues faltes en atac. Mentrestant, el seu germà Oriol, s'entonava amb dos triples consecutius. La sortida en trompa va catapultar als Lluïsos al marcador, aconseguint una avantatge important al marcador tenint en compte el baix tempteig (49-36). Els d'horta, ho van seguir intentant fins al final, sobretot gràcies al dorsal número 9, Pol Martínez, autor de 7 punts (per un total de 22), però totes les cistelles que aconseguien eren respostes pels locals. Al final, victòria dels blaus que els manté invictes al Grup 1 de Cop Catalunya i que demostra la enorme serietat de l'equip.

A continuació, va jugar el Sènior A femení, que va caure derrotat per un ajustat 63 a 64 amb Manyanet les Corts. De nou, l'equip de Gerard Sanchez es va veure superat a l'inici del partit, on les visitants anotaven amb molta facilitat. Tot i el mal començament (17 a 8), l'equip local va reaccionar al segon quart. Cinc punts de Berta Villaró i quatre de Núria Vinyeta acostaven les blaves al marcador, que marxaven al descans dos punts a sota després d'un 2+1 de la jugadora del Sènior B, Berta Torne (26 a 28). De nou, un triple de Berta Villaró només reprendre el partit després del descans, feien pensar en el millor pronòstic. Però la jugadora número 55, A. Lopez, aprofitant-se de la falta del bloqueig defensiu, anotava 9 punts i tornava a agafar avantatge al marcador (42 a 49). Tocava seguir remant, i així ho van fer. Poc a poc, les blaves anaven retallant distàncies, entre d'altres gràcies als sis punts d'Èlia Perez. Fins que a falta de poc més d'un minut, Andrea Jiménez empatava el marcador. A partir d'aleshores, les de Reus van anotar una cistella i van anar a la línia de personals fins a tres ocasions, anotant 4 dels 6 intents. Mentre que les de gràcia només anotaven 2/2 en tirs lliures mitjançant la seva interior Laia Burgues. El partit va acabar amb un triple impossible d´Èlia Perez que per desgracia servia de poc, i que només compotava més males notícies, ja que en la mateixa acció es torçava el turmell.

Hores abans, a primera franja, el Sènior B masculí estrenava els partits de diumenge a Comellas. Ho feien davant del poderós Sant Gervasi a qui van plantar cara fins al final, però que van acabar caient per 72 a 81. El primer quart va ser molt igualat tot i les dificultats que tenien els locals per intentar parar al poderós jugador visitant J.M. Coego, autor de 8 punts (27 en total). Al segon quart, els dos equips s'anaven tornant ratxes anotadores. Un cop els blaus aconseguien igualar el marcador, els de Mollet aconseguien un parcial favorable de 13 a 3. Aleshores apareixia un més que inspirat Néstor Canadell per anotar dos triples i acostar el seu equip. Però sobre la botzina, els visitants anotaven de tres, el que suposava una galleda d'aigua freda pels Lluïsos. Tot això, si una cosa té equest equip és ambició, ganes i esperit de superació i, després de més de 20 minuts de pausa per culpa a un problema en una de les dues cistelles, lluny de sortir baixos de moral, van apretar més que mai. La represa va ser brutal, amb un parcial de 16 a 6 en cinc minuts, amb 4 triples consecutius. Lluny quedaven ja els problemes d'encert dels darrers partits. Havien trobat el camí a cistella i la confiança estava en alça. La avantatge es mantindria fins al final del quart. A falta de 5 minuts pel final, i amb 6 punts a dalt, es va produir una jugada que canviaria el partit. Els blaus recuperaven una pilota per posar-se 8 a sobre, però el contraatac malauradament no va acabar en bàsquet i això ho va profitar el dorsal número 8, P. Reina, per retallar distàncies. Amb aquest bàsquet, el Sant Gervasi agafava confiança i s'iniciava un parcial molt desfavorable (23-7) liderat pel mateix Reina, autor d'11 punts més en aquest quart, i que impossibilitaven als de Gràcia sumar la primera victòria.

A la mateixa hora, el Sènior B femení jugava a Lluïsos amb l'AE Minguella. De nou, a les jugadores de Roger Aznar els hi va costar entrar al partit, cedint el primer quart per 14 a 18. A partir d'aquí, la intensitat defensiva va permetre deixar a les de Badalona amb pocs punts, mentre que les blaves anaven anotant amb comoditat al contraatac. Al final, victòria plàcida per 58 a 32, amb Laura Alonso i Mariona Lobera com a màximes anotadores. Tot i guanyar, cal ser més ambicioses i no acomodar-nos en partits com aquest per tal de seguir creixent.

El Sosts 21 masculí va caure derrotat en la seva visita a l'AE Minguella per 59 a 63. Tot i el mal inici al partit, amb un parcial desfavorable de 12 a 4 en els primers quatre minuts, els blaus van aconseguir igualar pràcticament el marcador a la fi del primer quart (14-13). La bona inèrcia dels de gràcia es va mantenir al segon període, on van aconseguir posar-se per sobre en el marcador. Després d'un triple del jugador júnior Pol Sewlan, s'arribava al descans amb 5 punts d'avantatge (30 a 35). A la represa, van tornar les males sensacions del principi del partit i els jugadors del Minguella ho van aprofitar per fer-se amb el control. Aquest cop, però, el mal moment es va allargar durant tot el quart, evidenciat pel fet que els blaus només van ser capaços d'anotar 6 punts. Tot i que encara estava tot per decidir-se, la necessitat per part dels Lluïsos de tornar a buscar una dinàmica positiva feia que el partit es presentés costa amunt. L'interior Rafa Lopez, amb 12 punts en aquest període (20 en total), va intentar tirar del carro i mantenir al seu equip amb opcions de guanyar el partit, però dos triples dels locals a falta de menys de dos minuts pel final van resultar decisius.

El Júnior femení va treure el caràcter i va aconseguir una important victòria moral a camp de Bàsquet Bufalà per 45 a 66. Partit molt complert de les noies de Guillem Lloberas que van treballar de valent durant els 40 minuts amb molt de criteri en atac i en defensa. Els entrenadors van sortir més que orgullosos de la feina feta de les seves jugadores i de com havien sabut reaccionar després de les males notícies de divendres, on malauradament es va confirmar la lesió de gravetat de Berta Mitjavila, a qui desitgem molts ànims!

El nois del Júnior blau masculí van guanyar a Lluïsos per 48 a 44 a Sant Gervasi. L'equip entrenat per Albert Roman no va perdre la cara al partit en cap moment i, gràcies a creure i lluitar, van aconseguir remuntar una desavantatge de 7 punts en els instants finals. Amb aquesta victòria, l'equip trenca amb una ratxa de tres derrotes consecutives que de ben segur motivarà als jugadors per seguir treballant setmana rere setmana i aprenent a cada partit en aquesta exigent categoria.

Instants abans, els companys del Júnior blanc masculí, aconseguien també una victòria davant del CB Guinardó per 56 a 54. L'inici no va ser el millor pels blaus. Tot i jugar bé, al primer quart van rebre un parcial en contra, però degut als nervis i la sobreexcitació van entrar en un bucle de desencert. L'equip entrenat per Edu, tot i les dificultats per anotar, no va parar de lluitar i al final van obtenir el premi de la victòria.

El Cadet blanc masculí va jugar a la pista del Lima Horta un partit difícil i complicat, però molt interessant per l'aprenentatge de l'equip, ja que els va permetre enfrontar-se a situacions que actualment excedeixen el seu coneixement tàctic

El Cadet blau femení va fer un molt bon partit a la pista del JAC Sants, on les jugadores van estar molt concentrades en defensa i van tenir la paciència necessària per tenir una bona circulació de pilota en atac. Per la seva banda, les companyes del Cadet blanc femení van jugar a Lluïsos amb el CN Sabadell, on es van veure millores en com es movien en atac, però van estar irregulars i poc intenses en defensa.

L'infantil femení va jugar a la pista del CB Gramenet. L'equip entrenat per Oscar Marquilles va fent passes endavant setmana rere setmana i cada dia estan més a prop de l'objectiu. A la categoria Interterritorial, l'aprenentatge és molt gran degut a l'exigència dels equips contrincants, el que obliga a l'equip a millorar individual i col·lectivament. Per això, més enllà dels resultats -recordem que a formació, com a club, els resultats no són importants per nosaltres i per aquest motiu mai en fem ressó- el més important es que l'equip no es va deixar de fer el que es va treballar durant la setmana. Aquesta es l’actitud i el camí per seguir creixent!

El Preinfantil femení va realitzar un gran partit a casa amb el CB Gavà. La clau, va ser que totes les jugadores van estar concentrades, van intentat fer coses noves i totes van ficar punts.

El Mini blau femení va jugar a la pista del Joventut les Corts. Les blaves van fer un partit molt irregular, on en els moments més fluixos el motiu va ser el baix ritme de joc. Les companyes del Mini blanc femení van jugar al camp del bàsquet Nou Barris en un partit més igualat que els anteriors i on les nostres es van mostrar força lluitadores, tot i que va faltar treballar millor el bloqueig del rebot. A l'acabar, esmorzar conjunt per fer equip i recuperar forces!

El Premini masculí va disputar el derbi de barri amb vedruna Gràcia, en un partit en que es van veure coses molt xules i es va aprofitar cada moment per seguir millorant. El Mini blanc masculí va jugar a casa amb Jesús Maria Sant Andreu. Poc a poc es van veient millores i detalls treballats durant la setmana, i la segona part va ser força bona. Per últim, el Mini blau masculí va jugar amb La Salle Bonanova.