• Bàsquet Lluïsos de Gràcia

INICIEM ELS 75 ANYS!

Comença l'any 2020 i amb ell la celebració dels nostres 75 anys com a secció de bàsquet dels Lluïsos de Gràcia.


El passat divendres 24 de gener vam donar el tret de sortida amb un acte molt emotiu en que vam repassar els tres quarts de segle. Il·lustres del club, autoritats polítiques i membres d'altres clubs del barri, ningú s'ho va perdre. I també moment pel record d'aquells que ja no si són.


Amb aquest acte, resumit molt bé amb el text que us deixem a continuació del nostre actual President, en Rafa Nache, iniciem doncs una sèrie d'actes que tindran com objectiu recordar i celebrar aquests 75 anys d'història. A més, podeu veure el vídeo que vam crear per a la ocasió i que va emocionar a tots els presents.


"75 ANYS BLAUS!


Divendres passat la secció va tenir una nit gran, d’aquelles nits màgiques que fan que les hores que deixes de dedicar a la família o que no inverteixes en els amics o fent una altra activitat d’esbarjo hagin valgut la pena. Es va donar el tret de sortida a la celebració dels 75 anys de bàsquet a casa nostra i de quina manera!


L’acte, pensat i organitzat per la Comissió dels 75 anys, va cuidar fins l’últim detall i es va convertir en un dels actes més emotius on he tingut la sort de participar des que l’any 1987 vaig entrar per primer cop a “aquesta santa casa” (es veu que abans es portava dir-ho).


Cap a tres quarts de set de la tarda les i els més “matiners” ja omplien l’entrada del vestíbul o esperaven pacientment a la Plaça del Nord. Les cares que es veien eren d’il·lusió, de retrobar aquelles companyes i companys amb els quals havien compartit tants i tants bons moments durant la seva etapa lluïsenca. Els primers petons i les primeres abraçades no es feien esperar i el comentari generalitzat era que els anys vestits de blau havien estat una etapa preciosa que duien gravada al cor, i aquest és sens dubte el millor èxit que se li pot atribuir a la secció.


L’acte va tenir tots els ingredients per presentar el que ha de ser un any molt important per a tots nosaltres, l’entitat, el barri i crec que no em quedo curt si dic que també ho és per a la ciutat de Barcelona.


La companyonia, el bon ambient, el record i l’emoció van estar presents durant tota la tarda/vespre. Començant per una conductora immillorable com la Susanna Àlvarez qui amb el seu humor habitual que tant m’agrada, va donar pas a les paraules de les personalitats presents i a un discurs excel·lent, com sempre, d’en Josep Maria Rofes. Just després de les paraules d’en Josep Maria va arribar la projecció del vídeo dels 75 anys que, com m’ha reconegut molta gent aquest cap de setmana, va fer emocionar tant a la gent que portem tota la vida al club com als més nous dins o a l’entorn de la secció. Us he de reconèixer que a mi em va emocionar i encara avui, 3 dies després, ho fa.


Però les emocions no es van acabar aquí, i després dels parlaments de més personalitats que es van comprometre a donar el màxim suport a la reforma de la pista, va arribar un dels moments més àlgids amb els reconeixements a 4 figures que han esdevingut històriques dins de la secció i que es mereixien de totes totes un reconeixement públic com el que van rebre divendres. La Mercè Marin, la Montse Martí, en Josep Maria Casas i en Jaume Amat van omplir de llum l’escenari del teatre com abans havien omplert de llum la nostra secció fent que ara siguem el que som i que estiguem on estem.


I per concloure l’acte, res millor que el descobriment del mural dels 75anys que recordarà –com fan els murals dels 30 i 50 anys– per sempre a la nostra estimada pista també quan estigui reformada.


No cal que us digui que el sopar/pica-pica de després va seguir amb la tònica de retrobaments, petons i abraçades que van fer que la nit seguís sent màgica.


Des d’aquí vull destacar que tot el mèrit i l’organització de la celebració recau en una Comissió dels 75 anys formada per la Susanna Àlvarez, la Laura Rafegas, la Mercè Marin, en Joan Guiu, en Josep Morris i en Josep Maria Rofes. Ells i elles encarnen el que ha estat i volem que sigui la secció. No només han fet una quantitat de feina increïble sinó que l’han fet amb una qualitat i amb un amor cap a la secció que com a Junta ens omple d’orgull i ens encoratja a voler estar al seu nivell. Moltes gràcies de tot cor. Com us vaig dir divendres en el meu discurs, Lluïsos és i ha estat la nostra segona família gràcies a vosaltres.


Ja per últim, i ara si que per acabar, moltes gràcies als que vau venir divendres i als que no vau poder venir però formeu part de la família blava... Agafeu-vos fort que això acaba de començar i ja veieu que ens ho passarem molt bé.


1,2,3 Lluïsos!"


#75ANYSBLAUS #TOTSSOMBLAUS
60 vistas