top of page
  • Foto del escritorBàsquet Lluïsos de Gràcia

Retrobament amb la victòria

El Sènior A femení va tornar al camí de la victòria al superar diumenge a l'UESC per 63 a 53. Les noies de Gerard Sanchez, que venien de perdre tres partits de forma consecutiva, tornaven a afrontar el partit amb baixes, però aquest cop es van saber sobreposar a les dificultats. El partit començava amb una Berta Villaró inspirada que anotava dos triples, però com ja va sent habitual al Pavelló Josep Comellas, l'inici no era el millor, i les blaves començaven perdent al final del primer quart (10-15). Al segon, la intensitat defensiva va començar a augmentar i els Lluïsos van escurçar distàncies gràcies a deixar a l'equip rival amb només 8 punts. I tot això fent entrar en rotació a quatre jugadores del sènior B femení, entre elles Aina Gayà, que debutava al primer equip, el que evidencia la qualitat del planter i l'aposta per les jugadores de la casa. A la represa, les blaves van seguir apretant l'accelerador i, gràcies a un alta activitat defensiva en totes les alternatives plantejades, les de Sant Cugat no van aconseguir atacar cap vegada amb comoditat. Un dos més un de la interior Laia Burgues només començar el tercer quart situava als Lluïsos per davant al marcador per segon cop des del minut 1 de partit. A partir d'aquí, va començar el silenciós recital de Laura Alonso. La dorsal número 44 es va entonar al tercer quart, per acabar amb un últim període increïble en que va anotar 14 punts (22 en total). A la festa anotadora de la jove jugadora, s'hi va sumar Andrea Jimenez amb un triple central importantíssim que allunyava a les blaves a quatre punts (51-47). Al següent atac, la replica de les visitants tornava a posar el partit en un puny, però un 2/2 en tirs lliures de Jimenez i un altre triple de Núria Vinyeta, acabarien sentenciant el partit.

El Sènior A masculí segueix intractable a Copa Catalunya. Aquest cap de setmana van superar al Ciutat Vella per 62 a 52 i, amb la derrota del CB Lliçà d'Amunt, l'equip de Carles Rofes es troba ara mateix líder en solitari del Grup 1. El partit va ser d'allò més igualat durant els 40 minuts. L'inici desfavorable pels blaus en els primers minuts (2-8), el corregia Ferran Gomez amb dues cistelles consecutives. Però els Lluïsos seguien sense carburar en atac i acabaven el primer quart per sota (11-16). Quan pitjor estaven el blaus, vuit a sota al marcador després de rebre un triple del Ciutat Vella només començar el segon quart (màxima desavantatge del partit), va començar la reacció. Triple d'Albert Roman per pujar la moral i motivar a l'equip. I així va ser. Parcial de 9-0 amb triple d'Oriol Pla. I encara en quedaven dos més: Adrià Ruiz de Azúa i Víctor Pla també afinaven punteria. Els Lluïsos capgiraven el marcador, però el partit seguia equilibrat, ja que l'encert en aquest període no només va ser per part local. Així doncs, al descans els blaus només guanyaven per la mínima (32-31). A la represa, van seguir les alternances al marcador. Bàsquet del Ciutat Vella per situar-se un punt a sobre, triple de Ferran Gomez (el segon), contestat al següent atac pels visitants. Amb el partit tant igualat, els blaus no van saber controlar els nervis i els van assenyalar fins a 3 tècniques. Per sort, un mal menor ja que malgrat això acabaven el quart per sobre al marcador (44-42). A més, havien aconseguit el que els interessava: portar el partit a un tempteig baix. Al darrer període va apereixer Víctor Pla -màxim anotador del partit- amb 10 punts (18 en total). Tot i que a falta de vuit minuts pel final els Lluïsos havien aconseguit una avantatge de 7 punts, els visitants van començar a retallar distàncies aprofitant que els blaus es van estancar al marcador anotant tan sols 5 punts en els 7 minuts restants. Així doncs, un triple del Ciutat Vella a falta d'un minut empatava el partit. Per sort, la fiabilitat que no havien tingut fins aleshores des de la línia de falta personal (2/8), va canviar radicalment i un immaculat 8 de 8, permetia als Lluïsos tornar-se a posar per davant i emportar-se el partit.

El Sènior B masculí va tenir a tocar més que mai la primera victòria de la temporada. L'equip entrenat per Jonathan Vicente va perdre contra el CB Tona per 64 a 68 a la pròrroga. Després d'un inici d'allò més igualat, els Lluïsos van posar una marxa més al segon quart i anaven al descans amb una avantatge de 6 punts (28-22). A la represa, però, la defensa del Tona i el desencert dels blaus, amb només tres cistelles en tot el quart, permetia als visitants tornar a igualar el marcador (35-35). Al quart període l'alternança al marcador va ser la tònica i el final d'infart. Després d'empatar el partit a 53 punts gràcies a una cistella de 2 de Joan Salvà, els visitants van disposar de dos tirs lliure per posar-se per davant però van fallar els dos, fet que portava el partit a la pròrroga. El temps extra va ser esbojarrat. Tot i marxar en dues ocasions a 4 punts de distància, els blaus no van saber materialitzar l'avantatge. Un dos més un i un triple consecutius del CB Tona assestaven un cop dur moralment que els Lluïsos ja no sabrien superar.

El Júnior blau masculí va patir una voluminosa derrota a Lluïsos davant el CEB Girona. Tot i començar el partit per davant, l'equip rival va ser superior a partir del segon quart gràcies a una pressió defensiva asfixiant que els blaus no van saber superar. Tot i el resultat, destacar la bona actitud dels jugadors a la segona part, tot i la diferència al marcador. Abans, el Júnior blanc masculí es va refer de la derrota en el partit entre setmana jugat dijous al camp del Claret, al superant a casa al CB Grup Barna. Els jugadors entrenats per Edu Garcia van realitzar un partit força complert i van treballar de valent i amb intel·ligència.

El Júnior femení va trencar malauradament la ratxa de victòries al perdre al camp del BC Tecla Sala. Davant un equip físicament superior, els errors de concentració es van pagar molt car i l'avantatge al marcador va arribar a ser de 20 punts. Tot i això, les blaves no van baixar els braços i van retallar distàncies, però un triple seu a taulell en plena remuntada va acabar amb les aspiracions de les nostres. Cal seguir treballant, sobretot per polir els aspectes ofensius.

El Cadet blau femení va jugar a la pista del BFM Viladecans. Tot i començar adormides al primer quart, les jugadores de Carles Puig es van començar a connectar en defensa i, a partir d'aquí, van sortir les coses en atac. A primera hora del matí, al mateix pavelló, va jugar també l'Infantil femení. El partit no va seguir amb la bona línia dels anteriors, ja que en pràcticament no es va poder observar la feina feta durant la setmana, degut als moments de desconnexió i a la falta de tensió.