top of page
  • Foto del escritorBàsquet Lluïsos de Gràcia

Remuntada a Mollet

El Sènior A femení va tornar a guanyar, el que significa el quart triomf consecutiu, i ho va fer al camp del Sant Gervasi per 59 a 63. Les jugadores de Gerard Sanchez van començar molt encertades, aconseguint anotar 19 punts al primer quart. El problema, residia en la defensa, ja que en van permetre 25. Al segon quart la situació seguia igual, si bé és cert que les locals van anotar menys, les blaves també ho van fer. Així doncs, s'arribava al descans amb una avantatge d'11 punts favorable a les de Mollet (41-30). Però les blaves encara no havien dit la última, i la resposta al tercer quart va ser brutal. Tot i un inici dubitatiu, on les locals aconseguien un màxim avantatge de 16 punts (51-35), les jugadores de Lluïsos es van posar a treballar de valent. Parcial favorable de 12-0 que deixava el partit completament obert i amb les blaves en dinàmica ascendent. Les jugadores de Gerard Sanchez van seguir al darrer quart amb la línia dels últims 5 minuts del tercer període, on la defensa va ser inexpugnable. Un triple d'Andrea Jimenez -el seu segon- posava a les blaves per davant del marcador (56-54). Tot i que les locals van empatar el partit a 56, Èlia Pérez -màxima anotadora del partit- anotava un altre triple importantissim. A continuació, una cistella de Laia burgues deixava en 5 punts la diferència al marcador, que serien renta suficient per acabar guanyant el partit. Gran partit del sènior A femení, on van demostrar la capacitat de treball i de superació, no perdent la cara al partit en cap moment i remuntant un partit a base de convicció.

El Sènior A masculí va patir la primera derrota de la temporada al caure a la pista de l'UE Mataró per 70-51 en la jornada 10 de Copa Catalunya. L'equip de Carles Rofes es va desplaçar el matí de diumenge a Mataró amb la intenció de seguir amb la seva immaculada ratxa de victòries i van començar el partit amb forces. Un parcial favorable de 7-11 (màxima avantatge en tot el partit) situaven als blaus per davant al marcador, gràcies a uns encertats Alejandro Vallina i Marcos Abrines -màxim anotador de l'equip amb 17 punts-. La resposta local, però, no es va fer esperar gaire i, de la mà de Jordi Sanchez, autor de 10 punts, els de Mataró es tornaven a posar per davant. Al segon quart, la tònica va ser la mateixa, i l'alternança al marcador va ser un fet. La igualtat era alta i s'arribava al descans amb una lleugera avantatge local (38-35). A la represa, el partit va canviar per complert. Els blaus no van jugar còmodes en atac en cap moment i la seva defensa no va tenir la solidesa habitual. En tot el tercer quart, tan sols una cistella i un pobre 3/8 en tirs lliures. En contraposició, els locals encistellaven amb facilitat i cada un dels tres triples anotats en aquest període feien molt mal moralment. Al darrer quart no es va produir la remuntada. L'equip, tocat pel parcial de 18-5, no va saber trobar la tecla que els permetés reaccionar i van veure com se'ls hi escapava el partit. Una derrota però, que no ens ha de fer perdre el magnífic camí que portàvem fins ara, i que ens ha de fer conscients del mèrit que té estar com estem i de la dificultat que tindrà cada partit que ens queda per jugar.

El Sènior B masculí no va poder aprofitant l'empenta de la primera victòria aconseguida la setmana passada i va caure derrotat al poliesportiu del CB IPSI per 61 a 72. El partit va seguir una tònica semblant a la descrita al partit del Sènior A masculí. A la primera part l'equip de Jonathan Vicente va ser capaç de competir i plantar cara al quart classificat. A la represa, però, els jugadors de l'Ipsi van afinar la punteria i van perforar la defensa blava: 24 punts, amb 5 triples transformats, els permetia obtenir una avantatge considerable (47-63). Al darrer quart, els blaus van sortir a per totes i van aconseguir un gran parcial favorable de 0-11 que els situava a tan sols 6 punts de diferència. Però la reacció local, sumat al desencert en els tirs lliures (0/8) dels Lluïsos, van impossibilitar que la remuntada es culminés i, un cop més, el Sènior B es va quedar a les portes.

El Sènior B femení va guanyar a la pista del Bàsquet Pia Sabadell per 50-59 i segueix així l'estela del Diagonal, líder del grup. El partit va seguir amb la tònica que ens té acostumat aquest equip: irregular. Les jugadores dirigides per Roger Aznar van començar i acabar el partit adormides. Enmig, però, es van poder identificar clarament moments que han de ser els trets d'identitat de l'equip, partint sempre de la defensa. Destacar el debut de les dues jugadores del Júnior, l'Anna Rius i la Gina Pallarés, a qui felicitem i agraïm la seva ajuda!

El Sots 21 masculí va perdre a casa davant el CB Grup Barna per 73 a 79. En els moments en els que vam defensar junts i vam compartir la pilota, la dinàmica va ser molt positiva. Quan vam intentar fer la guerra pel nostre compte i estàvem desorganitzats, se'ns va fer una muntanya. A seguir treballant per trobar les situacions de joc que ens interesen i en afavoreixen!

El Júnior blau masculí va perdre a la pista del Escolàpies Figueres per 64 a 49 en un partit en que un molt mal inici ens va fer anar a remolc tota l'estona. El Júnior blanc masculí va perdre també, en el seu cas a la pista del CB Roser per 58 a 41. Va ser un mal partit nostre, en que anàvem sempre tard a tot. Les noies del Júnior femení van caure derrotades a Lluïsos davant l'UESC per un ajustat 43 a 44. El mal inici ens va passar factura i, malgrat la remuntada, ens vam quedar a les portes de guanyar. Bona feina tot i no poder marxar amb el premi!

El Cadet blanc femení va jugar al camp del CN Sabadell. Les nou jugadores van lluitat de valent i van estat els 40' concentrades en el partit, tot i anar per darrere. Vam cometre alguns errors en defensa, com ara deixar masses espais alliberats, saltar malament en ajudes i permetre masses contraatacs. Malgrat això, els entrenadors es mostraven contents de com havia respost l'equip i, sobretot, del nivell de qualitat de l'atac de la primera part.

L'infantil masculí segueix millorant en aquesta segona volta i va realitzar un bon partit a casa davant BC Sant Joan Despí. Gran actitud i treball dels nois, que va fer que el Carles Roman i el Víctor Viscassillas marxessin contents del partit realitzar.

El Mini blau masculí va jugar a la pista de La Salle Bonanova. El partit va tenir dues cares: a la primera part els nois entrenats pel Víctor Artiaga i la Carlota Ferrer van estar concentrats i intensos, el que els va permetre competir; a la segona part, en canvi, van estar fluixos i despistats. El Mini blanc femení va jugar un gran partit a casa amb el Bàsquet Nou Barris. Partit que vam anar de menys a més i on es va poder veure la millora de l'equip en el que portem de temporada. Jugadores volent ser protagonistes en atac i responsables en defensa, agafant-se cadascuna a la seva.

Per la seva banda, el Premini masculí va jugar dissabte un derbi de barri amb el Vedruna Gràcia. L'equip entrenat per Marc Just i Berta Fernandez segueix aprenent a un molt bon ritme!

Per últim, dissabte al matí l'Escola de Bàsquet va poder gaudir d'una nova trobada. Dins del marc de la 6a festa Teixint Connexions, els clubs de bàsquet del barri ens vam organitzar per celebrar durant el matí del dissabte, entre les 11h i les 14h, una trobada d’escoles de bàsquet al carrer Gran entre la Rambla del Prat i Sant Marc. En aquesta trobada hi van participar un centenar de nens i nenes del Claret, el Vedruna, el Pedagogium, La Salle, el Coll i, per suposat, també de la nostra Escola de Bàsquet dels Lluïsos de Gràcia. Aquesta jornada es va celebrar organitzada des de la Plataforma Bàsquet Gràcia, i va permetre als més petits seguir aprenent a base de diversió i somriures!