top of page
  • Foto del escritorBàsquet Lluïsos de Gràcia

Liada a la Bisbal

El Sènior A masculí va aconseguir una gran victòria a la pista del Sol Gironès Bisbal Bàsquet. Es tractava ni més ni menys que el partit destacat de Copa Catalunya i, com a tal, el canal de televisió La Xarxa estava allà per retransmetre el partit en directe. Tot i el gran ambient que hi havia a les grades del Pavelló Municipal de la Bisbal d'Empordà, generat gràcies a la gran difusió realitzada per l'equip local, tots els blaus estàvem empenyent i animant als de Carles Rofes a través dels televisors i pantalles. I és que no cada dia es retransmet el teu partit en directe, i això ho sabien els jugadors, que van sortir més enxufats que mai. Quatre triples d'inici, dos d'ells de David Capelles -que ja pronosticaven un partit seu amb el canell calent-, per obtenir un parcial favorable de 5 a 14. Aquest bon inici va omplir de confiança als blaus, que van mantenir l'avantatge al marcador fins a la mitja part (28 a 38) gràcies, entre d'altres coses, als quatre triples més aconseguits i a la gran feina defensiva d'Adrià Ruiz de Azúa i Ivan Falcón sabent parar molt bé el seu poderós jugador interior Terry Jerome Hopewell III. A la represa, els Lluïsos van sortir de nou amb tromba, amb dos triples més que els situaven 17 punts a dalt al marcador (màxima diferència). Però a partir d'aquí, va canviar el rumb del partit. Els locals, liderats per Eloi Barrassa i els dos Poch, Axel i Dídac, van començar a retallar distàncies. Els blaus, no aconseguien anotar amb la facilitat que ho havien fet durant tot el partit i, poc a poc, s'anaven veient contra les cordes. Fins al punt que, a falta d'un minut pel final del partit, un bàsquet del fill de Trifon Poch, l'Axel, situava a la Bisbal a tant sols 1 punt. Va ser aleshores quan el millor jugador dels Lluïsos en el partit, David Capellas, la va liar: triple vital -el seu cinquè- per posar distància al marcador i sentenciar el partit. Gran victòria, doncs, en un més que difícil desplaçament, demostrant un cop més la serietat de la plantilla de que disposa Carles Rofes.

L'altre equip que també es troba en un gran moment de forma i té un immaculat balanç de 5-0 és el Sènior B femení. Les noies de Roger Aznar van tornar a guanyar aquest cap de setmana a la pista del Masnou basquetbol per 33 a 62. Tot i els ja característics inicis dubitatius, les blaves es van tornar a mostrar molt solvents al superar amb claredat a l'equip del Masnou. Les facilitats defensives concedides inicialment van desaparèixer a mesura que avançava el partit i, al segon quart, la pressió defensiva va resultar d'allò més efectiva, provocant les pèrdues de pilota rivals. En atac, l'equip cada cop va jugant amb més criteri, buscant i trobant els espais desitjats per castigar. És vital, però, seguir amb la línia marcada ja que tot just estem a l'inici de la temporada.

El Sènior A femení i el Sènior B masculí van patir dues derrotes doloroses a camp del CB Lleida i l'AE Minguella, respectivament. Les noies de Gerard Sanchez, que es presentaven al partit amb moltes baixes, van dominar la primera part gràcies a una molt bona actuació de Laura Alonso; però a la segona, el desencert i els nervis van privar de la victòria a les blaves. Pel que respecte a l'equip de Jonathan Vicente, van patir una àmplia derrota contra els líders, amb una primera part per oblidar, on els de Badalona van ficar cisetlles de tots els colors. Tot i això, els blaus no es van deixar anar i van competir la segona part. És important passar pàgina quan abans i pensar en com teure el següent enfrontament.

El sots 21 masculí també va caure derrotat per 56 a 61 en el seu partit a Lluïsos amb el Bàsquet Alella (equip dirigit per Miquel Nolis, ex-entrenador durant molts anys d'equips de formació del Joventut de Badalona). El mal primer quart dels blaus, amb males seleccions de tir i defenses molt toves, va situar a l'equip de Lluís Valero 12 punts a sota en el marcador. Al segon quart, l'equip seguia sense trobar el camí però un gran Pol Bernaus -autor de 15 punts a la primera part- mantenia a l'equip dins del partit. A la represa, l'equip va sortir amb una altre cara. L'activitat defensiva va augmentar significativament i a partir d'aquí els blaus van començar a créixer en atac i retallar distàncies al marcador. Malgrat això, l'Alella va saber aguantar a l'últim quart l'envestida, i els blaus no van poder consumar la remuntada.

El Júnior blau masculí va perdre a la pista del CB Santa Coloma per 79 a 59. Un mal segon i tercer quart van condemnar a l'equip d'Albert Roman, dirigit pel segon entrenador Nicolau Canals. Tot i això, l'equip, lluny de baixar els braços va seguir treballant i va realitzar un molt bon últim quart. Per altra banda, el Júnior blanc masculí va superar en el derbi del barri al Vedruna Gràcia per 47 a 48. El partit, dominat més per les defenses que pels atacs en tots dos equips, va ser d'allò més disputat i finalment el partit es va acabar decidint als últims, on els blaus es van fer amb la victòria per la mínima.

Pel que respecte a les noies, el Júnior femení va guanyar a casa amb el Sant Quirze Bàsquet Club per 48-40, el que suposa la tercera victòria consecutiva de l'equip entrenat per Guillem Lloberas. Gran partit de les noies en que van tornar a lluitar totes per emportar-se un partit que havia començat molt complicat. Demostració d'equip de com fer-se grans davant les adversitats. Felicitats noies!

El Cadet blanc masculí va jugar a casa amb el Sagrat Cor Sarrià un partit en que els nostres van anar de menys a més, després de començar una mica adormits al primer quart. A partir d'aquí, es van anar aplicant progressivament els conceptes defensius treballats durant la setmana. Els companys del Cadet blau masculí van el diumenge a la tarda a Lluïsos amb el Sant Ignasi. Els jugadors entrenats per Arnau Mascaró van competir molt bé tots els quarts, però el fet de no tancar el rebot defensiu els va penalitzat moltíssim, permetent a l'equip visitant tenir segones i terceres opcions en atac.

Les noies del Cadet blau femení van jugar a casa amb el SESE en un partit en el que es van mostrar bastant sòlides en defensa i buscant, amb paciència, les millors opcions en atac. Tot i això, cal lluitar fins a l'últim moment, ja que amb el partit decidit van baixar una mica els braços. Les companyes del Cadet blanc femení, després d'haver ajornat el seu partit, van jugar un partit amistós amb Diagonal Mar per no perdre el ritme de la competició.

El Preinfantil masculí va jugar dissabte al matí a Lluïsos amb Jesuïtes Casp. Els jugadors de Guillem lloberes van realitzar un partit complet, tant en atac i defensa, i sent molt constants actitudinalment. L'Infantil masculí va jugar amb el CB Prat on, tot i les dificultats de l'inici, en cap moment van perdre les ganes ni la motivació, lluitant fins al final del partit.

L'Infantil femení va realitzar un partit molt complert davant el Bàsquet Cornellà. Les blaves es van mostrar intenses i valentes darrera, seguint el treball de desenganxar-se de les jugadores sense pilota per centrar l'atenció en l'atacant que si que tenia l'esfèric. Al davant, totes van voler ser protagonistes. Les jugadores del Preinfantil femení van jugar el derbi del barri amb el Vedruna Gràcia. Destacar que totes van compartir la pilota i van defensat amb molta energia.

Diumenge al matí el Mini blau masculí va jugar a la pista del Bàsquet Laietà, en un partit on van començar molt bé i es van veure pinzellades del que van treballar en defensa durant la setmana. A més, van venir a ajudar a l'equip el Màrius i l'Abel, jugadors del Mini blanc masculí. Ells dos, juntament amb la resta de companys del Mini blanc, havien jugat dissabte al matí al camp de Sagrat Cor Diputació. L'equip segueix creixent poc a poc jugant contra equips d'un any més, fet que ens obliga a fer passos endavant. A més, també es van poder veure coses en defensa treballades als entrenaments. Per altra banda, les noies del Mini blau femení van jugar diumenge al matí a Lluïsos amb el CB Roser. L'equip entrenat per Roger Aznar està millorant en defensa, però cal que això ens ajudi a atacar millor. Totes han de voler participar del joc col·lectiu.