top of page
  • Foto del escritorBàsquet Lluïsos de Gràcia

Jornada 29

Cap de setmana molt important el que vam viure. Tot va començar dissabte amb un partit intranscendent del Sènior A masculí a la pista del CB Tarragona. L'equip de Carles Rofes es va trobar amb un equip completament diferent del de l'anada, doncs els locals es van presentar amb la majoria de la plantilla júnior. Els joves tarragonins, van plantejar un partit intens a les dues pistes, el que va obligar als nostres a pujar la intensitat i la concentració. Així doncs, després d'un inici dubitatiu, els blaus es van posar les piles a partir del segon quart i es van acabar emportant el partit per 47 a 84. Una victòria còmode però important per seguir sense afluixar i poder encarar així de la millor manera possible l'objectiu que ve d'aquí dues setmanes.

El plat fort es servia a la tarda a Lluïsos. El Sènior femení buscava un victòria contra el CB Cornellà que sentenciés la permanència. Les de Cornellà van sortir més enxufades i encertades, aconseguint trobar situacions que les permetés anotar amb comoditat. Les blaves, en canvi, més nervioses, havien de construir molt més per aconseguir encistellar. La referència interior, Laia Burgues, acaparava el pes ofensiu i era l'encarregada d'estrenar el marcador quan ja es portaven tres minuts jugats. Els dubtes i el desencert, allunyaven a les nostres del partit i motivaven encara més a les visitants. Aleshores van entrar en escena la Berta i la Mariona del Júnior blau femení. La primera, ja havia sortit de titular, mentre que la segona era tot just el seu debut amb el primer equip. Ambdues es van encarregar de pujar el nivell defensiu de l'equip i frenar una diferència que amenaçava amb ser insalvable. Descans amb 19 a 33 al marcador, però dinàmica positiva. La segona part es podria resumir en un voler però no poder. Les nostres van tenir moltes opcions de trencar la barrera psicològica dels 10 punts, però o els atacs eren desencertats o la pilota no volia entrar. Fins que a falta de 4 minuts pel final, per fi ho van aconseguir. Amb 6 punts a sota i possessió nostre, la pilota fa fer corbata en un llançament de triple. A partir d'aquí, dues faltes personals de les blaves suposaven un 4/4 en tirs lliures i un altre cop a 10. Cop dur mentalment del qual ja no es van poder refer. Finalment derrota per 59 a 48.

Malgrat això, les opcions de permanència encara existien. Una derrota diumenge de Sant Ignasi a camp de Grup Barna, feien que matemàticament el primer equip femení de la casa fos de Primera Catalana un any més. I així va succeir. "Ens hagués agradat més aconseguir-ho per nosaltres mateixes a casa, davant el públic, però no ha pogut ser" afirmava l'entrenador Gerard Sanchez al finalitzar el partit dissabte, tenint en compte el que podia passar diumenge. Tot i això, objectiu complert i feina feta. Així que moltes felicitats a totes!

Diumenge va ser dia d'alegries. Si per la tarda es certificava la permanència del Sènior femení, pel matí el Sènior B masculí la liava grossa al camp de l'UE Gaudí. Malgrat les baixes i les delicades situacions en les que arribaven alguns jugadors, i tot i anar bona part del partit per sota al marcador, l'equip de Jonathan Vicente va treure un caràcter i una garra increïbles. Segurament impròpies d'un equip de 19 anys de mitjana d'edat. Però es que aquest equip és especial i mereixien com els que més una recompensa. I no només la van obtenir en forma de victòria, sinó aconseguint la classificació matemàticament per disputar les fases d'ascens a Primer Catalana! Tot un exemple d'equip treballador, compromès i unit! Felicitats nois!

Des del club volem agrair a tots i totes pel suport en els dos partits importants del cap de setmana! Gràcies per l'enorme ambient i el clima tan xulo que vam crear tant dissabte a Lluïsos com diumenge al Holmes Places Sardenya. Orgull de club!

Pel que respecte a la resta de partits, el Sots 21 masculí va guanyar a casa contra l'AEC Collblanc per 75 a 34 en un gran partit dels nostres, dominant de principi a fi.

El Júnior blau femení va perdre a Lluïsos contra SESE bàsquet per 36 a 48. El primer quart va ser molt fluix, on les visitants van ser millors en pràcticament tot i les nostres es van ofegar amb la seva pressió defensiva. Segona part, per contra, vam estar millor i més sòlides.

El Cadet femení va realitzar un bon partit en el derbi amb l'UE Claret.

El Cadet blau masculí va seguir allargant el moment dolç en el que es troben i van realitzar un gran partit a la pista del CB Nou Esplugues. Els nostres van saber jugar bé contra un equip físicament superior i a més trobant molt bé els espais contra la zona proposada pels locals durant alguns minuts.

El Cadet blanc masculí va aconseguir la màxima alegria d'aquesta segona fase. El partit amb el CB Roser va ser molt igualat i vibrant, i els nostres van saber atacar força bé la zona 2-3 i 3-2 plantejada pels visitants. A més, gràcies a una defensa sòlida i intensa, vam poder córrer al contraatac i enganxar als visitants desorganitzats.

L'infantil blau masculí va jugar a casa amb el CB Ciutat Vella un partit on va destacar la intensitat defensiva dels nostres jugadors. Per la seva banda, l'Infantil blanc masculí va jugar amb el CB Vic un partit que vam anar de menys a més. Destacar el progrés en la circulació de pilota i la recerca de la millor opció ofensiva.

El Preinfantil femení va jugar un gran partit a la pista del Basquet Palleja, tan en atac com en defensa. Aquesta era la quarta edició d'aquest partit durant la temporada, i va resultar de nou un gran partit, amb les jugadores com a protagonistes d’un final molt xulo.

Per últim, els més petits de la casa. El mini femení va jugar amb el BC Sant Joan Despí, el Mini blanc masculí amb l'UE Gaudi i el Premini masculí amb l'UE Sant Andreu. Seguim creixent individualment i col·lectivament amb tots tres equips!