top of page
  • Foto del escritorBàsquet Lluïsos de Gràcia

Jornada 19

El Sènior A masculí va guanyar dissabte a Lluïsos contra el CN Terrassa per 63-41, en un partit on altre cop els inicis en les dues meitats van resultar claus. El primer quart, amb un parcial de 21 a 11 favorable als blaus marcava quin era el ritme de joc que volien els nois de Carles Rofes. Tot i això, el Terrassa, equip jove en la línia exterior i amb ofici a dins no tenien cap intenció de baixar els braços i posar les coses fàcils. Poc a poc, van anar retallant la diferència i igualant el partit a nivell d'intensitat. Així doncs, s'arribava a la mitja part amb un resultat de 29-23 que deixava el partit molt obert. Però els nostres jugadors van tornar a trepitjar l'accelerador a la sortida dels vestuaris i amb un parcial de 22 a 10 van aconseguir una distància que ja resultaria insalvable pels visitants. Una victòria més pel Sènior A masculí que des de la derrota la setmana passada a Mollet compta com a finals tots els partits que li queden. L'objectiu és clar i el camí per aconseguir-lo també. Però cal demostrar-ho i plasmar-ho jornada rere jornada, tal i com ho van fer aquest passat cap de setmana.

El Sènior femení també va aconseguir guanyar en la visita a la pista del CB Ipsi per un ajustat 45-50. El partit va començar molt igualat i els nervis es van traduir a la pista amb poc encert de cara a cistella, sobretot des de la línia de faltes personals, amb sis tirs lliures fallats per cada equip. Al segon quart les noies de Gerard Sanchez van pujar el llistó defensiu i van començar a encistellar amb comoditat, aconseguint 22 punts en aquest quart. Així doncs, al descans el resultat era de 21 a 30 per les blaves (vestides de blanc en aquesta ocasió). El tercer quart va seguir una mica la tònica del primer, màxima igualtat i poca anotació. El triple de Marina Badás a l'inci del darrer quart posava a les nostres 11 punts per sobre. Però les locals, necessitades de victòries, van començar a apretar i van aconseguir remuntar fins a empatar el partit a 45 punts a falta de poc més d'un minut. Per sort, les blaves es van mostrar sòlides radera i no van concedir cap cistella més i el 5 de 6 en tirs lliures en l'últim minut van resultar decisius per endur-se el partit.

Pel que fa a al resta d'equips, el matí de dissabte el va estrenar el Premini Mixt amb el seu partit contra el CB Viladecans. Just després era el torn del Cadet femení que va jugar fer un molt bon partit en el derbi contra l'UE Claret. Les nostres noies van marcar un ritme molt intens des del principi, passant-se molt bé la pilota i amb molt encert de cara a cistella. Un partit molt complert.

Just després del derbi, l'Infantil femení i el Manyanet Sant Andreu ens van regalar als assistents un gran partit d'allò més emocionant. Igualtat, intensitat i moltes ganes per part dels dos equips. Les nostres van anar de menys a més i van deixar als entrenadors d'allò més contents pel partit ofert i el treball realitzat a pista.

Durant el matí de dissabte a fora també es van viure grans partits. Els joves jugadors del Mini blau masculí van ser els més matiners, ja que jugaven a les 9 del matí contra al camp del Samà Vilanova, un molt bon equip i molt complex de defensar tàcticament. En atac els nostres van jugar bé, aplicant els conceptes ofensius treballats. Per la seva banda, el Mini blanc masculí es va desplaçar fins a Sant Joan Despí. L'equip va oferir dues cares: a la primera part van estar tous en defensa, mentre que a la segona van saber córrer molt bé al contraatac i la defensa va ser molt més intensa.

Quaranta-cinc minuts més tard a l'inici del partit del Mini, era el torn de l'Infantil blau masculí que jugava a la pista del Ciutat Vella. Els jugadors de Guillem Lloberas van fer un gran partit de principi a fi contra un molt bon equip. Van estar "molt atents en defensa i creixent molt en atac aprenent a jugar millor cada partit amb jugadors interiors", afirmava en Guillem molt content a l'acabar el partit.

A la tarda de dissabte el Júnior blanc femení va jugar a la pista del Jac Sants, una de les pistes més difícils de la lliga. L'equip sabia que seria un partit molt dur ja que el Jac només ha perdut un partit en tota la temporada. L'inici de les nostres va ser molt bo, capaces de plantar cara i aguantar en el marcador. Però a partir del minut 15 es van anar desconnectant poc a poc i l'equip local ho va aprofitar per marxar en el marcador. En general vam estar ofensivament fluixes, ja que ens va faltar atacar amb cap i confiança, però defensivament prou bé.

Hores després, a la pista dels Lluïsos, arribava la mala noticia del cap de setmana: la ajustada derrota del Sènior B masculí contra el BAM per tan sols tres punts de diferència. Després d'anar al descans per sota en el marcador, els nostres jugadors van ser capaços de remuntar i ficar-se dins del partit. Tot i això, la solidesa de l'equip visitant va posar les coses molt difícils i, tot i tenir l'última possessió per empatar i forçar la pròrroga, no va poder ser.

Pel que fa al diumenge només hi va haver un partit a fora, el que va jugar l'Infantil blanc masculí a Vic. L'enfrontament, el més disputat dels que han jugat fins ara en aquesta segona fase, confirma la línia ascendent de l'equip. Ens va faltar tancar millor el rebot en la primera meitat. Tot i les baixes, una lesió i una expulsió per faltes, que inevitablement ens va condicionar al final del partit, l'equip va demostrar les ganes que tenen de seguir creixent i millorant.

Mentrestant, a Lluïsos, el Prinfantil femení jugava contra el CB Palleja. És el tercer cop que ens enfrontem en el que va de temporada i, com en les altres dues ocasions, el partit va ser molt emocionant i ambdós equips van jugar molt bé. Les noies d'Oscar Marquilles van estar encertades en atac i intenses en defensa, el que va resultar clau en l'esdevenir del partit. Just després va jugar el Premini masculí el seu partit contra l'UE Sant Andreu, i ens van regalar amb accions com aquesta:

A la tarda, es van disputar els dos últims partits de la jornada. El Cadet blau masculí es va enfrontar al CB Nou Esplugues. Els jugadors d'en Ger Pons i el Nil Crespo van realitzar un molt bon joc fins a la meitat del tercer període. A partir d'aleshores, una pressió zonal i la superioritat física del rival ens va fer jugar un molt mal final de partit, on no vam jugar com saben. Partit que de ben segur servirà als nostres per aprendre molt.

Per últim, el Júnior masculí va guanyar contra el BAM per 64 a 45, en un bon partit, "tot i que haguéssim pogut estar una mica més intensos en defensa" expressava l'entrenador Albert Roman al finalitzar el partit.