top of page
  • Foto del escritorBàsquet Lluïsos de Gràcia

Comellas, com a casa

Aquest cap de setmana el Sènior A i B masculí i el Sènior A femení van estrenar el Pavelló Comellas com a locals. Ho van fer en un camp ple, que va fer sentir als nostres jugadors i jugadores com a casa.

El Sènior A femení va obrir la tarda de diumenge amb un emocionant partit davant el CB Nou Esplugues. L'equip dirigit per Gerard Sanchez dominava el joc i aconseguia trobar en atac les situacions desitjades, però les d'Esplugues responien amb atacs ràpids i un alt encert (5 triples en els dos primers quarts). S'arribava a la mitja part amb un marcador igualat però desfavorable a les de gràcia (29-32). A la represa, les visitants van sortir amb força i van eixamplar la diferència (31-39). Però va arribar la reacció local. Les blaves van controlar el balanç defensiu i van frenar els atacs rivals, que es van col·lapsar a l'haver de jugar situacions més llargues. Parcial de 12-0 liderat per Sandra Pérez i secundat pel triple de la capitana Marina Badas. A l'últim quart, les jugadores del Nou Esplugues van tornar afinar la punteria i amb dos triples consecutius, entre ells el tercer del partit de la dorsal 4 Miriam Dominguez, es tornaven a situar per davant (45-49). A falta de cinc minuts pel final, amb Berta Fernandez com a revulsiu i amb una increïble Andrea Jimenez, autora de dos 2+1 consecutius, les blaves capgiraven definitivament el marcador. S'aconseguia així una victòria molt treballada (60-53) i que manté el primer equip femení de la casa invicte.

A continuació, el Sènior A masculí es va estrenar amb victòria al Pavelló Comellas i ho va fer suant de valent per poder derrotar al CB Cerdanyola. El partit va començar amb un David Capelles que va seguir on ho havia deixat el cap de setmana anterior: 8 punts pràcticament consecutius per posar als Lluïsos per davant (12-7). Marcos Abrines, amb un triple al final del primer quart, es començava a entonar. Al segon quart, la solidesa defensiva va ser menor a la que ens tenen acostumats els jugadors dirigits per Carles Rofes. L'equip del Cerdanyola, molt físic interiorment i talentós al perímetre, passava factura a la defensa local. Però els blaus ho van contrarestar sent eficaços davant, liderats per les penetracions de Víctor Pla i el tir infalible de mitja distància d'Oriol Pla. Ambdós jugadors, a mesura que avançava el partit, anaven deixant enrere les molèsties que havien arrastrat durant la setmana i es sentien més còmodes a pista. S'arribava al descans amb un marcador molt igualat (32-30). A la represa, mateix guió que el segon quart: dificultats darrere compensades amb un gran encert davant. Festival de triples amb tres anotats per Albert Román i dos per David Capelles. Mentre Marcos Abrines seguia a la seva sumant de dos en dos. S'iniciava l'últim quart amb un partit totalment obert, on els blaus tenien una lleuger avantatge (55-50). Els Lluïsos van saber portar el partit cap al seu terreny, a tempteig baix, gràcies a bones defenses col·lectives. Tot i que els visitants es van situar a només 3 punts en dues ocasions, la segona a falta de 4 minuts pel final, la veterania dels blaus va permetre gestionar encertadament un final igualat en que Oriol Pla es va encarregar de sentenciar amb un triple a falta de poc més d'un minut.

El Sènior B masculí era l'últim en jugar a la tarda i repetia rival: CB Cerdanyola. El partit va estar marcat pel poc encert dels dos equips. Al primer quart, tot i començar més fort el Cerdanyola, van trobar resposta per part local de la mà de Roger Puig i Arnau Mascaró (12-14). Al segon quart la igualtat es va mantenir, però els blaus van ser capaços de capgirar el marcador i posar-se per davant. Roger Puig seguia enxufat i trobava la col·laboració d'Oscar Capel, qui anotava dos 2+1 pràcticament consecutius (32-28). A la represa, el desencert encara es va fer més evident. Ambdós equips eren capaços de trobar tirs alliberats per no la ficaven. Especialment dur va ser el tercer quart pels locals, on només van anotar tres cistelles. S'arribava a l'últim quart amb tot per decidir (38-39). El triple inicial dels visitants era contrarrestat pels cinc punts consecutius d'Oscar Capel, que situava als Lluïsos per davant al marcador a falta de 6 minuts pel final (44-42). Però de nou el cercle de la cistella semblava fer-se més petit on atacaven els blaus i no hi havia manera d'anotar. Només tres punts en el que restava de quart van impossibilitar sumar la victòria a l'equip dirigit per Jonathan Vicente. De nou, molt bona imatge oferida per l'equip, però sense premi final.

El Sènior B femení va jugar dissabte a Lluïsos en la seva estrena a la lliga com a local. Ho va fer derrotant al CB Ramón Llull per un contundent 52 a 20. L'equip entrenat per Roger Aznar es va mostrar superior en tot moment, tot i que la irregularitat va provocar que no marxessin clarament en el marcador fins a la meitat del tercer quart. Amb Laura Alonso desequilibrant cada cop, Blanca Martinez explotant el seu físic per anotar amb facilitat i controlar el rebot, i amb Berta Torner movent-se amb molta intel·ligència pel pal baix, les blaves es van emportar un partit plàcid. Tot i la victòria, l'equip encara està en construcció i cal ajustar detalls tant davant com darerra. L'únic camí és seguir treballant de valent si es vol aspirar a coses xules aquesta temporada.

Pel que fa a la resta d'equips del club, el Cadet blau femení i l'Infantil femení segueixen creixent partit a partit a Interterritorial. L'equip dirigit per Carles Puig va jugar amb el Lima Horta un partit on les blaves es van mostrar una mica irregulars, tot i que en cap moment van baixar els braços, esforçant-se sempre. Destacar la qualitat de l'atac, que ens va portar a aconseguir un marcador elevat. L'equip entrenat per Oscar Marquilles, tot i ser superiors físicament al CE Xamba Vilafranca, els hi va faltar plasmar-ho a la pista. Les facilitats concedides a darrera, sobretot per talls no defensats, eren regals que les locals no desaprofitaven. Tot i això, l'equip va mostrar una bona actitud i segueix fent passos endavant.

Els Sots 21 masculí es va veure superat a la pista de l'UBSA per un clar 85 a 55. L'equip dirigit per Lluís Valero, jugava a casa d'un dels equips més forts de la categoria. Durant la primera part els blaus van ser capaços de jugar de tu a tu i anar al descans amb un marcador igualat (32-39). A la represa, el poc encert al tercer quart, on només vam anotar 7 punts, va permetre als de Sant Adrià marxar en el marcador (57-39). Al darrer quart, amb una distància important i un UBSA molt motivat, els Lluïsos es van deixar anar sobretot en defensa fet que va impossibilitar qualsevol opció de seguir competint pel partit.

Els Júnior A masculí va perdre a Lluïsos davant l'UE Mataró per 53 a 75. L'equip d'Albert Román va jugar contra un equip molt sòlid, on la majoria de jugadors estaan en dinàmica Preferent. Un primer quart molt dolent (7-22) conseqüència de la falta del control del rebot i el desencert ofensiu, va provocar una escletxa al marcador que resultaria impossible de remuntar. Tot i això, els blaus no van perdre la cara al partit ni van baixar els braços, al contrari, van seguir lluitant fins al final.

Els dos cadets masculins van jugar per primer cop a la temporada a Lluïsos. El blanc ho va fer el dissabte amb el CB Grup Barna. El partit va ser molt intents i amb una gran actitud per part dels nostres, ja que en els moments en que no ens sortien les coses no van deixar d'intentar aprendre i incorporar coses noves. El blau ho va fer diumenge amb Sant Joan de mata, en un partit on ens va costar estar concentrats i tenir la intensitat necessària per competir. Cal millorar el balanç defensiu i bloquejar el rebot!

El Preinfantil masculí va jugar a casa amb el Sagrat Cor Diputació. "Un altre cop molt content sobretot amb l'actitud de lluitar sempre fins al final", deia content l'entrenador, Guillem Lloberas, a l'acabar el partit. Tot i això, hi va haver coses a millorar i a treballar durant la setmana:"Col·lectivament vam jugar millor el cap de setmana passat. A més avui ha costat més treure el talent individual de cadascú". L'Infantil masculí també va jugar a casa, amb el CB Roser, un equip molt superior físicament. Els nostres van estar una mica tous, fet que ens va castigar bastant.

Per últim, els nostres minis! El Mini blau masculí es va estrenar en lliga aquesta temporada a la pista del Bàsquet Círcol. Durant el partit, tots els jugadors van aportar alguna cosa i van tenir el seu moment de protagonisme. Tots van gaudir molt del partit, tant a pista com a banqueta.

El Mini blanc femení, tot i la gran diferència física respecte a Les Corts UBAE, segueix donant passes endavant i millorant poc a poc. El treball setmanal és el camí per continuar aprenent i assolir coneixements. El Mini blau femení va jugar amb l'AE Minguella, en un partit que començava marcat pel curiós fet de tenir a Dani hernandez, entrenador del club, a la banqueta contrària. Les noies, que s'estrenaven aquesta temporada a Lluïsos, van seguir la premisa del seu entrenador, Roger Aznar, de ser verticals a cistella. Tot i això, en atac encara ens falta associar-nos millor per ser més perilloses com a equip.