• Bàsquet Lluïsos de Gràcia

Campions de Primera Catalana


El Sènior A masculí va culminar una magnifica temporada proclamant-se campió de Primera Catalana a la Final a 4 celebrada al camp del CB Àguiles. Amb aquest campionat, el conjunt entrenat per Carles Rofes certifica l'ascens a Copa Catalunya i torna a la màxima competició catalana per la porta gran.

Dissabte a les 18 hores el Sènior A masculí jugava al pavelló de Santa Coloma de Queralt la semifinal contra l'AESE, primer classificat del grup 2. Després de guanyar el triangular de segons el cap de setmana passat i classificar-se per la F4, la feina ja estava pràcticament feta, doncs l'ascens a Copa Catalunya estava garantit. Però l'equip volia més. Durant tota la temporada l'equip havia treballat amb l'obligació de no equivocar-se, ja que era l'única manera d'aconseguir l'objectiu. Dissabte, però, per primer cop en tot l'any, si s'equivocaven no passava res. Però aquesta opció no la contemplaven els jugadors.

L'inici dels blaus no va ser gaire bo, fet que els va condemnar a anar al remolc durant tot el partit, a uns 4-8 punts dels de l'Hospitalet. S'enfrontaven les dues millors defenses de la categoria, de manera que cada cistella es pagava molt cara. A falta de dos minuts pel final, els Lluïsos rebien un triple que els allunyava a 7 punts (51-58) i que suposava un cop dur moralment en les seves aspiracions de remuntada. Per sort, el cop va durar poc, ja que l'aler Oriol Pla va anotar un triple molt important en la jugada posterior. Els de Gràcia tornaven a estar dins del partit i de quina manera. Parcial favorable de 6 a 1 i els blaus es posaven per davant al marcador (60-59) per primer cop en tot el partit. Però una falta personal sobre el dorsal número 21, Sergi Bonet, portava a l'AESE a la línia de tirs lliures. Dos de dos, i els de l'Hospitalet de nou per sobre al marcador. Restaven tant sols 20 segons. Temps mort demanat per Carles Rofes i la jugada dibuixada sobre pissarra va acabar amb falta personal sobre l'interior David Capelles. Dos tirs lliures molt importants que podien decidir el partit. El primer dins. Però el segon fora. El partit s'anava a la pròrroga. En els cinc minuts extres, els blaus van ser els clars dominadors. Fidels al seu estil de joc, es van fer grans des del darrere, defensant cada acció de manera impecable. En tota la pròrroga tan sols van encaixar un bàsquet, mentre que en atac van aconseguir anotar 10 punts. Amb molt patiment i dificultat, però el Sènior A masculí era finalista!

L'endemà, al mateix lloc i a la mateixa hora, el primer equip es jugava ser campió de la categoria. Aquest cop al davant tenia a l'UE Mataró, primer classificat del grup 3 i que havia accedit a la final després de superar al CB Ripollet. L'inici va tornar a ser dubitatiu, però menys que dissabte, ja que ràpidament els jugadors es van entonar. La primera part va ser de màxima igualtat i s'anava al descans amb 28-27 favorable als de Mataró. La sortida dels vestidors ha sigut un tret característic de l'equip durant la temporada, ja que molts partit els han trencat al tercer quart. A la final es va tornar a produir. Tan sols dos bàsquets encaixats en 10 minuts i parcial de 5 a 17, que situava als blaus 10 a dalt. La distància va augmentar fins als 16 punts al quart període però tot i que el partit semblés resolt, encara hi va haver temps per una reacció dels de Mataró. Amb un parcial d'11 a 0 els situava a només 5 punts a falta d'un minut i mig pel final. Per sort, la solidesa defensiva va tornar i dos tirs lliures transformats per Víctor Pla a l'últim minut deixaven, ara si, la final sentenciada.

ELS LLUÏSOS DE GRÀCIA ES PROCLAMAVEN CAMPIONS DE PRIMERA CATALANA!

Pel que respecte al Sènior B masculí, jugava partit d'anada i tornada contra el Centre Catòlic l'Hospitalet per la setena posició. L'equip de Jonathan Vicente va realitzar un gran primer partit, sent capaços de guanyar a domicili per 67 a 72. El que els hi donava moltes opcions a l'hora d'enfrontar l'endemà el partit de tornada. Malauradament, el partit de diumenge va ser completament diferent. Els de l'Hospitalet van sortir molt més intensos i concentrats, i van arribar a tenir una màxima avantatge de 19 punts (52-71). Els blaus es van posar les piles i van tenir a tocar una remuntada que semblava impossible. De fet, la van aconseguir materialitzar amb una cistella d'Alejandro Ballina a falta de 6 segons pel final. Però una falta molt rigorosa va enviar a la línia de personal al Ktòlic Bàsquet amb el temps ja exaurit. Els visitants van transformar els dos tirs lliures i amb el resultat de 73 a 79 van ser els guanyadors de l'eliminatòria. Amb aquest resultat el Sènior B finalitza la temporada com a vuitè classificat en el rànquing general de Segona Catalana i amb un peu i mig a primera, a l'espera de la confirmació oficial per part de la Federació Catalana de Basquetbol.

L'altre alegria del cap de setmana la va donar el Cadet femení. L'equip entrenat per Carles Puig va disputar dissabte a Lluïsos un derbi contra el Sagrada Família Claror. Si els derbis de per si ja són emocionants i competits, aquest encara tenia un al·licient més: el guanyador es classificava per la Final a 4. Les blaves, que han realitzat una gran temporada, van sortir molt concentrades i amb una gran ambició. No tenien cap intenció d'acabar la seva temporada, volien allargar-la el màxim. I així ho van aconseguir. Amb la victòria sobre el Safa, es classifiquen per la F4 que se celebrarà el cap de setmana vinent a Palau-solità i Plegamans. Concretament, dissabte 9/6 a les 12.30 hores jugaran la semifinal contra el Sant Quirze. Depenent del resultat, jugaran diumenge 10/6 pel tercer i quart lloc (10.30 hores) o la gran final (12.30 hores). El seu contrincant diumenge serà el Joventut les Corts o el Club Natació Sabadell.

El Mini blanc masculí i l'Infantil blanc masculí van participar a la Macrodiada de l'AB Salle Terrassa. Molt contents els dos equips de poder participar-hi i finalitzar la temporada d'una manera diferent!

Per últim, dissabte al matí es va celebrar una trobada a Lluïsos amb les escoles dels clubs del barri. A part de la nostra, hi van participar la del Vedruna de Gràcia, el Bàsquet Claret i el CB Pedagogium. Es tractava de la primera activitat prganitzada per la Plataforma Bàsquet Gràcia. Va ser un gran matí de bàsquet, amb un magnific ambient i on els més petits dels diferents clubs van poder jugar i divertir-se d'allò més!

#totssomblaus


60 vistas