top of page
  • Foto del escritorBàsquet Lluïsos de Gràcia

Omplim el Rebost Solidari de Gràcia

Aquesta tardor, amb la suspensió del entrenaments degut a les restriccions per la Covid-19, volíem mantenir-nos actius i aprofitar per fer xarxa al barri, un dels eixos de treball molt present a l’agenda de la junta actual.


Així doncs, des de la secció de Bàsquet dels Lluïsos de Gràcia vam impulsar una acció amb el Rebost Solidari de Gràcia: una xarxa veïnal que des del 2016 “busca garantir el dret a una alimentació adequada no estigmatitzant cap usuària” així com lluitar contra el malbaratament alimentari amb perspectiva de comunitat i proximitat. Començàven el 2020 atenent a 370 usuàries, però degut als efectes de la pandèmia que estem vivint, a dia d’avui l’economat social ja distribueix aliments a gairebé 4.000 persones.


L’acció es va dur a terme el divendres 20 de novembre de 2020 de forma conjunta amb la resta de clubs que formen part de la Plataforma de Bàsquet de Gràcia: Vedruna Gràcia, CB Claret, CB Pedagogium, La Salle Gràcia i CB Coll. I la Clínica del Remei, com a patrocinadora del Vedruna, es va sumar a la recollida durant tota la setmana següent.


La campanya cridava a les famílies del bàsquet i a qualsevol que hi volgués participar a fer #BàsquetAlRebostSolidari i omplir el rebost de productes principalment d'higiene personal i neteja, que acostumen a ser els grans oblidats. Entre totes les entitats que hi vam participar vam recollir un total de 1.347 productes!


Dies abans, vam poder visitar el Rebost un vespre qualsevol. Segur que la persiana del número 12 del carrer Reig i Bonet no ha passat desapercebuda ni als més despistats.

Ens va rebre la Mònica, que des de fa uns mesos hi col·labora com a voluntària, per explicar-nos com funciona la iniciativa mentre un grup de voluntaris/es reorganitzaven l’estoc de l’economat i feien temps per anar a buscar el pa que el Forn Montserrat, tan arrelat al barri, els dona cada setmana. D’altres, es dediquen a la comunicació, la promoció, l’administració, la logística o el lliurament. Volem agrair i visibilitzar la seva gran tasca social, així com la dels més de 200 voluntaris/es que donen suport i gestionen el dia a dia del Rebost.


I també volem donar tot el nostre suport a la seva demanda: cal un pla d’acció real i immediat contra la Pobresa per part de les administracions.


Si voleu participar-hi, fer donacions o necessiteu aliments, contacteu-hi:

info@rebostsolidaridegracia.cat


31 visualizaciones0 comentarios
bottom of page