top of page
  • Foto del escritorBàsquet Lluïsos de Gràcia

25N. Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les Dones

El passat 25N vam celebrar el Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència Contra les Dones. Des del col·lectiu Feministes de Gràcia ens van convidar a participar d’una acció conjunta per donar a conèixer i consolidar el #25N a la #viladegràcia.


Es tracta de deixar #sabatesvermelles 👠👟 (o pintades de vermell) a la via pública i en diferents punts del barri. És una performance simbòlica que pretén recordar les víctimes dels feminicidis així com visibilitzar i denunciar la violència masclista. L'acció es va gravar des dels diferents col·lectius participants per posteriorment fer difusió del vídeo a les xarxes.



Des de la secció de Bàsquet dels Lluïsos de Gràcia vam convidar a participar de l’acció a jugadores, entrenadores, mares i amigues del club el mateix dimecres 25N. Vam pintar les sabates a la porta de l’entitat, a la Plaça del Nord, davant la mirada curiosa de veïns i veïnes. Després, vam omplir la pista de sabates vermelles. Finalment, les sabates vermelles es van aturar al vestíbul dels Lluïsos per captar l’atenció de tots els socis, sòcies, visitants i transeünts per encomanar-los l’esperit de denúncia. S’hi van quedar gairebé fins a finals d’any. I tu, t’hi vas fixar? Les vas veure?



Ens ha fet especial il·lusió participar d’aquesta acció amb totes vosaltres perquè és una manera d’establir vincles al barri i de fer nostre el feminisme com a valor essencial en l’esport i a la vida. Cada dia. Del 2020, el 2021 i els que vinguin!


Perquè volem visibilitzar i manifestar el nostre rebuig a qualsevol tipus de violència envers les dones; en l'esport, a Lluïsos, al barri, a casa... En tots els àmbits, en totes les seves formes i a tot arreu. Perquè #sompartdeliceberg, volem fer del feminisme el nostre dia a dia. 💜✊🏼



14 visualizaciones0 comentarios
bottom of page