top of page
  • Foto del escritorBàsquet Lluïsos de Gràcia

Pont agredolç

El Sènior A masculí va sumar la tercera victòria davant el CB Grup Barna per 63 a 80. El primer equip masculí va sortir molt concentrar a La Nau. Les bones defenses col·lectives deixaven sense idees als locals, fins al punt d'esgotar la possessió dues vegades al primer quart. En atac, la circulació de pilota generava espais i tirs alliberats. I quan la pilota no entrava, el control del rebot ofensiu permetia als blaus tenir segones opcions. Amb un Marcos Abrines incommensurable, anotant 19 punts a la primera part, els blaus van dominar amb comoditat els dos primers quarts, tot i que tampoc eren capaços de trencar el partit. S'arribava al descans amb 31 a 44. A la segona part, tot va continuar igual. Els blaus seguien pressionant darrera, i al davant la superioritat interior i l'encert exterior permetia seguir augmentant la avantatge, fins a la màxima de 19 punts a falta de 13 minuts pel final (38 a 57). Però els locals no tenien intenció de rendir-se. El partit anava de dorsals 11, i és que el local Marc Subirachs, explotant el seu potencial físic, es carregava l'equip a l'esquena anotant 10 punts al tercer quart. Això, sumat a la direcció d'equip del base titular Roger Abelló, i al revulsiu Angel David Mejia, permetia als locals retallar distàncies i acostar-se al marcador (49-59). Al darrer quart, un triple de David Capelles, que tornava a la que havia sigut la seva casa durant molts anys, allunyava als blaus al marcador. Però un baix percentatge des de la línia de tir lliure (7 de 16) seguia mantenint al Barna amb vida. Les bones defenses dels de gràcia van impedir que la barrera psicològica dels 10 punts es tranqués i, ja a la recta final, els blaus van marxar definitivament, gràcies als 10 punts anotats per Víctor Pla en aquest darrer quart.

A la mateixa hora, el Sènior A femení vivia sensacions completament oposades. L'equip dirigit per Gerard Sanchez va caure derrotat a la pista del CB Lliça d'Amunt per 64 a 49. La primera meitat va ser molt igualada. Laia Burgues estrenava el marcador amb 2 de 2 des de la línia de personals i Núria Vinyeta l'acompanyava amb 7 punts consecutius, donant una primera avantatge inicial a les blaves. A partir d'aquí, reacció local, que aconseguia un parcial favorable de 11 a 3 per capgirar el marcador (13-9). Un triple d'Èlia Pèrez, que començava a entonar-se, donava aire als Lluïsos. Al segon quart, dos triples consecutius de la capitana Marina Badas donaven a les de gràcia la màxima avantatge del partit (19-24). Les locals tornaven a encadenar cistelles i de nou partit igualat. L'equilibri es mantindria fins a la mitja part (31-30). A la represa, però, el partit va canviar. Les de Lliçà van començar molt fortes, amb un parcial de 11 a 2 que les situava 10 punts a dalt al marcador. Tot i els intents constants d'Èlia Perez per mantenir al seu equip dins del partit (anotant 13 dels 19 punts de l'equip a la segona part), les locals no van afluixar. De nou, a la represa del darrer quart, parcial favorable al Lliçà de 8-0 que les situava amb una avantatge de gairebé vint punts (57 a 39). Tot i faltar set minuts pel final, les opcions de remuntada s'anaven esvaint a mesura que passava el temps i les blaves no aconseguien retallar distància. Al final, derrota clara, la primera de la temporada, que no acaba per res amb les ganes de seguir somiant i il·lusionant-se amb aquest equip!

Diumenge a la tarda també va jugar el Sènior B femení, que va guanyar per 44 a 45 al CB CIC. L'equip dirigit per Roger Aznar va realitzar un partit molt irregular marcat per un mal inici degut, entre altres factors, a la veterania de les locals, que va provocar que les blaves sortissin intimidades. Tant és així, que fins al minut 8 de partit no van ser capaces d'anotar la primera cistella. Mentrestant, les locals aprofitaven les pèrdues de pilota de les de Gràcia per anotar amb facilitat al contraatac (2.13). Les blaves però, poc a poc, van començar a defensar amb més intensitat, tant a camp defensiu com ofensiu, i a llegir millor en atac. Això va permetre arribar al descans amb un marcador igualat (19 a 22). Al tercer quart, va seguir la línia ascendent de les de Gràcia, portant-les a anotar 21 punts i capgirar així el marcador (33-40). A l'últim quart, de nou van aparèixer els errors que, sumat amb una certa relaxació per excés de confiança, va posar a les jugadores amb l'ai al cor quan a un minut pel final les locals van empatar el partit. Per sort, un tir lliure anotat per Blanca Martinez a falta de 27 segons, seguit d'una bona defensa, va permetre a les blaves emportar-se el partit i seguir invictes.

Al matí de diumenge, el Sènior B masculí va jugar el derbi amb l'UE Claret. El partit va començar molt malament a nivell ofensiu per l'equip entrenat per Jonathan Nan, que igual que la setmana anterior, el cercle semblava fer-se més petit cada vegada que atacaven: només 4 punts al minut 15 de partit. Qualsevol equip, amb aquest resultat, hauria baixat els braços i renunciat al partit, però no va ser el seu cas. Per cada pilota perduda i cada tir fallat, més apretaven les dents en defensa. Bones rotacions, pressionant sempre la pilota i tancant de forma excel·lent el rebot, evitant així segones opcions als locals. Així, va ser com es van mantenir al partit fins al descans (16-22). A la represa, la dinàmica ofensiva dels blaus va canviar, sabent trobar les situacions desitjades ficant pilotes interiors a Òscar Capel i jugant sense pilota. El partit estava equilibrat i cap dels dos aconseguia marxar en el marcador. S'arribava a l'últim quart amb tot per decidir (37-33). Cinc punts consecutius de Joan Salvà i una cistella de Marc Cortadelles, situava als Lluïsos a dalt al marcador per primer cop al partit, un fet que semblava impossible vist l'inici. Però la alegria va durar poc. El Claret va trobar la inspiració ofensiva i va anotar quatre triples en tres minuts, obtenint així una avantatge de 10 punts. Aquest parcial, va suposar un cop fort moral i mentalalsment pels blaus que, sumat al poc temps que quedava pel final del partit, va resultar impossible de superar i van veure com se'ls hi escapava el partit. De nou, bon partit dels Lluïsos, que demostren un cop més la capacitat que tenen de lluita i esforç, però malauradament segueixen sense el premi de la victòria. L'exemple donat diumenge de no perdre la cara al partit en cap moment ha de servir per seguir treballant i amb el convenciment que, polint els detalls necessaris, la primera victòria arribarà ben aviat segur.

La tarda anterior, el Sots 21 masculí va patir una dolorosa derrota a casa davant del Lima-Horta Bàsquet per 63-64 a l'encaixar una cistella a falta de 4 segons pel final. Els jugadors de Lluís Valero van lluitar de valent en un partit de màxima igualtat i emoció. El fet de no assegurar el rebot defensiu i donar alguna facilitats darrere, van impedir als blaus marxar en el marcador en cap moment, portant al partit als moments finals on va sortir creu.

Pràcticament a la mateixa hora, el Júnior masculí va caure derrotat a la pista del CB Blanes per 83 a 60. L'equip d'Albert Roman la va saber competir molt bé a la primera part, però a la segona les bones sensacions van desaparèixer i els blaus es van anar apagant poc a poc. Com està sent habitual als últims partits, tres jugadors del Júnior blanc van pujar a ajudar a l'equip, realitzant una molt bona feina. Ni ells ni els seus companys d'equip van poder jugar amb el seu equip, ja que el partit que tenien amb el UE Claret es va ajornar per pluja.

Pel que fa a les noies, el Júnior femení va sumar la primera victòria de la temporada al superar a casa a l'Escola del Carme de Sabadell per 54 a 42. L'equip dirigit per Guillem Lloberas va realitzar un molt bon partit, on va resultar clau saber superar la pressió defensiva plantejada per les visitants, així com castigar corrent al contraatac.

Just abans, el Cadet femení va juga un partit bastant esbojarrat davant el Salle Ploms Reus. El partit, va ser un constant anar i venir, on les pèrdues de pilota i els atacs de pocs segons van predominar. La paciència i l'encert en els moments finals ens van evitar un ensurt. Destacar també la gran feina de les jugadores del cadet blanc, en concret la debutant Ada Sol, ja que totes estan ajudant molt a l'equip.

L'Infantil femení es va quedar amb la mel als llavis en el seu partit amb el CB Tarragona. Tot i ser menys de les habituals, les jugadores d'Oscar Marquilles van donar la talla i van lluitar de valent tot el partit.