top of page
  • Foto del escritorBàsquet Lluïsos de Gràcia

La primera a Primera

Aquest diumenge el Sènior B masculí va aconseguir, per fi, la primera victòria a Primera Catalana al superar al Lima-Horta per un contundent 72 a 36. L’escenari, a Comelles, no es presentava gens senzill ja que el Lima-Horta els havia derrotat les dues vegades que s'hi varen enfrontar la temporada anterior. Per sort, aquesta vegada va ser totalment diferent. Una excel·lent defensa dels blaus durant els 40 minuts va permetre mantenir a l'equip visitants per sota dels 10 punts els tres primers quarts. Això, sumat a un bon encert i constància, va permetre als jugadors de Jonathan Vicente mantenir el marcador controlat i fer perdre els nervis al rival. L'alegria va ser doble, ja que l'equip va poder recuperar al Nil Crespo, que degut a lesions no havia pogut disputar encara de cap minut a la nova categoria.

El Sènior A masculí segueix la seva immaculada ratxa de victòries i va sumar la novena davant el CB Mollet per 77 a 70. Tot i l'inici dubitatiu de l'equip dirigit per Carles Rofes, dos triples d'Albert Roman -màxim anotador de l'equip- situaven als Lluïsos per davant per primer cop al partit (10-7). Tot i finalitzar el primer quart amb avantatge, els visitants van tornar a sortir millor al segon quart i restablien l'empat al marcador (17-17). A partir d'aquí, van arribar els millors minuts de joc dels blaus que amb un parcial favorable de 18-2, posaven distància al marcador (35-19), un avantatge que mantindrien fins al descans (42-30). A la represa, els Lluïsos van seguir on ho havien deixat, i nou parcial favorable 10-2 -inclosos dos triples més d'Albert Roman- per obtenir la màxima avantatge al partit (52-32). Amb el gran inici de lliga que estan fent els Lluïsos poc se'ls hi pot recriminar, però si és cert que els hi està costant sentenciar. Així doncs, de nou els blaus van permetre ressucitar a l'equip rival, i els de Mollet ho van fer amb força. Parcial de 8-20 pels visitants, amb un encertat Albert Guàrdia -màxim anotador del partit amb 22 punts- i Imanol Martínez -que acabaria expulsat al minut 6 d'aquest quart-, que situava al Mollet dins el partit (63-54). A l'últim quart, els blaus van tirar d'ofici i van saber revertir la situació, no sense patir. Amb 5 a sobre en el marcador a falta de 2 minuts pel final, el 3/4 des de la línia de personal convertit per Oriol Pla donaven aire als Lluïsos, que s'acabarien emportant el partit.

El Sènior A femení va tancar una tarda màgica al Pavelló Josep Comellas ja que, amb la seva victòria davant el SESE per 55 a 42, s'aconseguia el primer ple de victòries dels equips sèniors de la temporada. El partit de l'equip entrenat per Gerard Sanchez va tenir dues cares. Mentre que el primer, tercer i darrer quart van ser d'allò més disputats, on ambdós equips van jugar de tu a tu obtenint temptejos molt equilibrats; les blaves van realitzar al segon quart el que probablement siguin els millors 10 minuts de la temporada. Els Lluïsos van aconseguir a base de defenses molt sòlides, amb molt bones ajudes i rotacions defensives, que les de Virrei Amat anotessin tan sols una cistella de dos en tot el quart. Això es va sumar al gran joc ofensiu i a l'elevat encert, aconseguint anotar 21 punts amb fins a 7 jugadores diferents com a protagonistes. Sense dubte, aquest gran quart va ser el desencadenant de la victòria final, encara que a la segona part l'equip es va deixar anar, malgrat no patir en cap moment pel resultat.

Els sots 21 va sumar una important victòria en el derbi del barri davant el Safa Claror per 50 a 59. Un gran tercer quart (17-2) va permetre capgirar un partit que s'havia posat complicat degut a un mal inici.

El Júnior blau masculí va sumar la quarta victòria de la temporada després de superar a casa a Les Franqueses per 57 a 42. Una gran primera part (34-16) va resultar clau. Malauradament els jugadors d'Albert Roman veient-se guanyadors, van baixar els braços a la segona part i van desaprofitar l'oportunitat de seguir treballant i millorant, fet que resulta imprescindible en una lliga tant competitiva com Interterritorial. Els companys del Júnior blanc masculí van guanyar també el seu partit davant l'ASME per 72 a 55. Tot i la victòria, el partit va ser el pitjor del que portem de temporada, sobretot a nivell d'ocupació d'espais i per falta d'ambició i relaxació. Només destacar el gran encert des de la línia de tres amb 13 triples convertits. Per últim, les noies del Júnior femení van perdre de manera clara al camp del CB Sant Josep obrer líders invictes. Malgrat la diferència al marcador els entrenadors van marxar molt contents per l'actitud de les jugadores i perquè en cap moment van deixar d'intentar-ho i fent una proposta de joc continua.

El Cadet blau femení va jugar un bon partit a casa contra el Samà Vilanova. Van estar molt sòlides durant molta estona, tant en atac com en defensa, i només els hi va faltar fer un pas endavant per poder competir els 40 minuts. El Cadet blau masculí va realitzar un gran partit al camp del Sant Joan de Mata. Els nois entrenats per Arnau mascaró van jugar i competir de tu a tu amb els líders, però els detalls i la desconcentració en moments puntuals van impedir marxar amb el premi. Els companys del Cadet blanc masculí van jugar a la pista del CB Grup Barna un partit d'allò més igualat, on els blaus van necessitar la seva millor defensa.

L'Infantil femení va jugar a Lluïsos davant el CN Terrassa. Les noies d'Oscar Marquilles van jugar un molt bon partit, sabent capgirar la mala dinàmica de la setmana anterior i jugar molt millor a bàsquet. Davant els incòmodes fets viscuts a la grada, des del club volem recordar que les protagonistes han de ser sempre les jugadores i el paper de qui les acompanyem ha de ser sempre animar-les! El Preinfantil masculí va jugar un gran partit al camp de CB Sagrat Cor Diputació, on vam aprendre a ser un EQUIP i la importància d'animar-nos i ser positius. A seguir treballant en aquest camí!

El Mini blau masculí va jugar a Lluïsos amb el Círcol Catòlic Badalona. Els entrenadors van sortir contents de la feina feta, ja que els jugadors van ser capaços d'assolir els reptes proposats durant el joc. El Mini blau femení va començar bé el partit davant l'AE Minguella, fins que es van començar a fer petites davant l'anotació de les de Badalona. Als dos últims períodes, les noies van tornar a treballar de valent i en van treure profit. Per últim, el Mini blanc femení va jugar al camp de l'AE Les Corts-Ubae. Tot i trobar-se davant un rival molt superior físicament, això no va impedir que totes les nostres jugadores deixessin de lluitar el final del partit, aprofitant per treballar els objectius marcats, tant individuals com col·lectius. Tot i que per part nostre no vam estar gaire encertades a cistella, en defensa vam estar molt intenses i concentrades. Cal aprendre d’aquets partits per seguir millorant!