top of page
  • Foto del escritorBàsquet Lluïsos de Gràcia

Jornada 24

El pavelló estava ple. Com passa els dies de partits importants. I és que el Sènior A masculí rebia ni més ni menys que al líder invicte de la lliga: el CB Ripollet. L'equip més complet i fiable de la lliga. I els nostres jugadors estaven preparats pel repte. La tarda de diumenge es presentava complicada. No només per la dificultat de l'enfrontament, sinó per la baixa d'última hora del base Víctor Pla. Una més a les ja conegudes lesions de llarga duració d'Arnau Canyes i Medir Tena. Els jugadors i el staff tècnic lluïen una samarreta de suport en el seu honor, però a més els hi volien dedicar la victòria. I així va ser.

L'inci del partit va ser d'allò més igualat amb intercanvi de cistelles. La concentració defensiva dels blaus els posava lleugerament per sobre en el marcador a la fi del primer quart. El segon, va ser de clar domini local. La intensitat defensiva va seguir intacte i, a més, se li va sumar l'encert des de la línia de 6,25. S'anava al descans amb 40 a 24. Però qui pensés aleshores que el partit ja estava resolt es que no coneix al líder. Represa la segona part, els blaus es van arribar a posar 22 punts a sobre (26-48). Però la direcció del base Roger Vilanova, l'encert exterior d'Àlvarez i la intensitat a les dues pistes de Santana, posaven de nou als visitants dins del partit amb un parcial de 0-16. L'exterior local, Oriol Pla, amb 2 cistelles consecutives a l'últim minut feia respirar als Lluïsos, que acabaven el tercer quart 10 punts a sobre. S'iniciava el darrer quart amb l'altre germà, en Francesc Pla, "on fire". Tres triples consecutius donaven molta vida als blaus, que marxaven de 18 en el marcador a falta de set minuts i frenaven clarament l'empenta visitant. Però l'equip de Ripollet no pensava rendir-se, per molt que no pogués contar ja amb el seu jugador estrella, Roger Vilanova, expulsat a la fi del tercer quart. Parcial de 5-18 pels visitants i els blaus només tenien 5 punts d'avantatge a falta d'un minut. Per sort, i gràcies a l'esforç dels nostres, la remuntada visitant no va ser possible i els jugadors del primer equip de la casa s'emportaven una importantíssima i merescuda victòria (76-71).

Pràcticament a la mateixa hora, però a Reus, el Sènior femení aconseguia una còmode victòria per 39-62. Les noies de Gerard Sanchez van dominar el partit de principi a fi. L'inici va ser clau, mostrant-se molt sòlides darrere (només van concedir dues cistelles en deu minuts) i fiables davant. S'acabava el primer quart amb 10 punts d'avantatge per les blaves (7-17). El segon quart va seguir amb la mateixa tònica. S'arribava al descans amb un marcador favorable de 17 a 35. La segona part va ser una clara demostració d'ambició i concentració de les nostres. Si bé és cert que el tercer quart va ser més igualat (13-15), les blaves anaven a la seva, fent el seu joc sense importar el marcador. Parcial de 9 a 15 en el darrer quart i victòria per 23 punts de diferència. La més àmplia de la temporada.

Durant el cap de setmana es va celebrar a Igualada el Campionat de Catalunya de Bàsquet Acell-Special Olympics 2018. Hi van participar tots els nostres equips, els quals van realitzar un gran campionat en les diferents categories que competien i, sobretot, van poder gaudir al màxim del bàsquet. Els resultats van ser els següents:

• AcidH A Lluïsos de Gràcia --> Sotscampions

• AcidH B Lluïsos de Gràcia --> Campions

• AcidH C Lluïsos de Gràcia --> Quarts classificats

• AcidH D Lluïsos de Gràcia --> Campions

• AcidH Femení A Lluïsos de Gràcia --> Campiones

• AcidH Femení B Lluïsos de Gràcia --> Quartes classificades

Pel que fa a al resta de partits, el Premini mixt va inaugurar els partits de la jornada a casa amb el Sant Andreu de Natzaret. Les peques van començar una mica adormides i jugant individualment. En canvi, a la segona part van jugar en equip i divertint-se. Per altra banda, el Premini masculí va jugar diumenge al matí el derbi amb Vedruna de Gràcia. Els més petits del barri de Gràcia, amb els seus respectius equips, van gaudir del bàsquet plegats, aprenent i millorant dia rere dia.

Els dos júniors femenins van viure situacions contraposades. El júnior blanc femení va perdre d'un punt (41-40) en el derbi contra l'UE Claret. Els primers 15 minuts van ser molt dolents de les blaves (en aquesta ocasió vestides de blanc), amb un marcador de 15 a 2. Tot i això, van ser capaces de sobreposar-se i aconseguir arribar al descans 18 a 13. "A la segona part cada vegada que intentàvem atrapar-les elles marxaven 6-8 punts per culpa d’errors nostres que no ens podem permetre" declarava l'entrenador, Marc Camps, al finalitzar el partit. A falta de 5 minuts, i 12 a sota en el marcador les nostres van fer un parcial de 0-13 per posar-nos 39-40, a falta de tan sols 22 segons pel final. Però les locals van anotar a la jugada immediatament posterior i les blaves no van ser capaces d’encistellar amb jugada sobre pissarra després de temps mort. "La clau ha estat sense cap dubte el mal inici i les pilotes perdudes que suposaven bàsquets fàcils cada vegada que intentàvem donar-li la volta", afirmava en Marc Camps.

En canvi el Júnior blau femení va viure l'altre cara de la moneda, i va guanyar d'un punt (56 a 27) a la pista del CEB Sant Jordi de Rubí. Tot i anar les nostres tot el partit 4-8 punts per darrere en el marcador, i cinc a sota a l'últim quart, les blaves van ser capaces de posar-se per davant per primer cop a falta de 4 minuts pel final. Amb només 20 segons perquè s'acabés el partit, i empatats els dos equips a 54, el triple de Berta Fernandez va resultar decisiu per emportar-se la victòria.

El diumenge a la tarda, abans del esmentat partidàs del Sènior A masculí, el Cadet blau masculí va jugar amb el Joventut de Badalona. L'inci del partit va ser amb molt encert des de la línia de tres punts dels nostres jugadores, aconseguint tirs alliberats amb facilitat i realitzant bones defenses. Al final del segon quart els blaus van baixar la intensitat en defensa i van abusar del tir de tres sense jugar col·lectivament. La segona part es van corregir els errors, entre ells jugar més agressius en atac buscant penetrar a cistella. En resum, un partit maco de veure amb molta anotació i bon joc dels dos equips.

Per últim, l'Infantil blanc masculí va jugar al camp de l'UB Llefià un partit en que ens va fallar la baixa intensitat defensiva i preocupar-nos en excés de les decisions arbitrals.