top of page
  • Foto del escritorBàsquet Lluïsos de Gràcia

Fases d'ascens

Cap de setmana més llarg del que és habitual, i no només per les emocions viscudes, sinó perquè el Sènior A masculí inaugurava la jornada en divendres a Lluïsos. El primer equip de la casa va jugar davant d'un pavelló ple a vessar que creava un ambient increïble de bàsquet. Es donàven tots els condicionants perquè fos un gran partit, i així va ser.

L'inici dels jugadors de Carles Rofes no va ser el millor. El CB Castellar va sortir amb més intensitat i duresa, i els blaus ho van pagar amb un parcial de 2-16. Però el Sènior A jugava a casa, en el que serà el seu últim partit a la pista dels Lluïsos fins d'aquí un temps indeterminat, i volien un comiat a l'alçada de les circumstàncies. Guanyar, acabar la temporada invictes a casa i dir "fins aviat" a la pista que tantes alegries ens ha donat durant anys.

Empentats per una afició de 10 que es va deixar la veu durant tot el partit i que es va acabar convertint en el sisè jugador a pista, va començar la remuntada. Adrià Maldonado omnipresent, Víctor Pla incansable i Marcos Abrines arrasador, guiaven als seus companys i acostaven als Lluïsos al marcador. Els blaus s'havien enxufat i tothom sap del perill que això suposa. Al descans 33 a 35, però amb una dinàmica de partit completament diferent a la de l'inici.

A la represa, la línia ascendent dels locals va seguir, que aconseguien empetitir l'atlètica plantilla del CB Castellar. Com ha caracteritzat aquest equip durant tota la temporada, des de la defensa, ofegant al rival, poc a poc anaven eixamplant la diferència al marcador. Fins que va resultar insalvable pels visitants. Parcial de 17 a 6 a l'últim quart i victòria del Sènior A masculí. A l'acabar, imatge pel record, amb els jugadors del primer equip i tots els joves seguidors fent un crit unànime. Magniífic vespre de bàsquet, però només estava feta la meitat de la feina. Quedava un partit més.

L'endemà dissabte, en menys de 24 hores, i després de passar per les mans de Medir Tena al centre de rehabilitació i fisioteràpia Fizyum, l'equip es jugava certificar el seu pas a la Final a 4. Tot passava per guanyar a la pista de l'UE Horta. Després del desgast del dia anterior i amb les emocions encara a flor de pell, calia ressetejar i afrontar de el partit des de zero.

Si el dia anterior el partit va costar, aquest encara va resultar més difícil. No hi va haver cap remuntada, doncs el partit va estar igualat els quaranta minuts. Però l'UE Horta no va cedir ni un moment i no van concedir ni un atac fàcil als Lluïsos. I en defensa, els blaus patien en el pick&roll i el rebot defensiu. El partit se l'emportaria l'equip més sòlid a pista i mentalment més dur, i això els jugadors de Carles Rofes ho han demostrat ser pràcticament tota la temporada. Quan el partit es preveia llarg i feixuc, va aparèixer l'afició jove blava. Van arribar en grup des de Lluïsos, disposats a donar-ho tot i es van sumar així a la no poc numerosa afició que ja hi era present des de l'inici. L'empenta des de la grada estava assegurada.

A la tornada dels vestidors el mateix guió que a la primera part. Ara pegava un, ara pegava l'altre. Com si d'un combat de boxa es tractés, la clau estava en aguantar els cops i ser capaç de donar el cop definitiu. A falta d'un minut i mig, un a sobre al marcador i amb tempos mort sol·licitat per Carles Rofes, l'aler Albert Roman anotava un triple que situava als blaus quatre a dalt. Un triple que acabaria sent decisiu. El resultat final 59 a 64 i la classificació per la Final a 4 de Primera Catalana! El que suposa també complir l'objectiu perseguit durant tota la temporada: l'ascens a Copa Catalunya!

Aquestes van ser, segurament, les emocions fortes del cap de setmana, però hi va haver més! Dissabte a Lluïsos es jugaven dos partits transcendentals. El Sots 21 masculí necessitava guanyar per mantenir la categoria a Preferent, i així ho van fer. Els joves jugadors de Lluís Valero van sortir d'allò més concentrats a pista i van guanyar amb comoditat al Círcol Catòlic Badalona per 81 a 57. Gran partit per tancar una bona temporada i poder seguir l'any vinent al màxim nivell de la categoria Sots-21!

Per la seva banda, el Sènior B masculí iniciava les fases per ser els millors segons de Segona Catalana. Així doncs, en joc quedar entre el 5è i el 8è lloc. El primer partit amb el CB Valls no podia anar millor. Guió somiat per Jonathan Vicente, que veia com el seu equip sortia molt enxufat des de l'inici. Quatre triples al primer quart i 26 a 12 de parcial. I les coses encara es posarien millor, ja que la diferència es va anar eixamplant fins a la màxima de +29 a falta de 7 minuts pel final. A partir d'aleshores, amb la feina ja feta, els blaus es van relaxar fet que els visitants van aprofitar. Parcial de 4 a 19, i resultat final de 72 a 58.

Però en una eliminatòria d'anada i tornada no pots donar aire al rival en cap moment, ja que després ho pots lamentar. I malauradament així va ser. El +14 del primer partit no va ser renta suficient i els blaus es van veure superats diumenge, en el partit de tornada, per un CB Valls crescut. Al final, derrota per 70 a 42 i un important aprenentatge que s'emporten els jugadors d'aquesta primera eliminatòria, que de ben segur els ajudarà a lluitar amb més forces per aconseguir el 7è lloc a la eliminatòria d'aquest cap de setmana.

Des del país veí, a gairebé 200km, el Cadet femení vivia la seva pròpia aventura al torneig TIM Andorra. Un cap de setmana ple de bàsquet amb un final molt dolç, doncs les nostres es van proclamar campiones. Durant el transcurs del cap de setmana van jugar quatre partits, amb Castellví de la Marca, CN Caldes, Alierta Augusto Godoy (Saragossa) i Joventut Les Corts. Gran experiència per l'equip en un torneig fantàstic amb un gran ambient i una excel·lent organització. Un escenari perfecte perquè l'equip de Carles Puig hagi pogut preparar l'important partit que jugarà aquest dissabte a Lluïsos amb el Sagrada Família Claror.