top of page
  • Foto del escritorBàsquet Lluïsos de Gràcia

El retorn del capità

El Sènior A masculí segueix intractable. Amb la victòria el diumenge davant el CB Roser per 67-56, ja suma 8 partits guanyats de 8 partits disputats. I el d'aquest cap de setmana no era per res un partit fàcil, ja que el Roser disposa d'una plantilla molt talentosa i ve de disputar la lliga EBA la temporada passada. L'inici del partit va ser desfavorable pels interessos de l'equip entrenat per Carles Rofes, que va demanar el primer temps mort amb només 2 minuts disputats i un parcial en contra de 0-7. La pausa va tenir el seu efecte, ja que a partir d'aquí els blaus van agafar embranzida. A l'inici del segons quart, un 2+1 d'Alejandro Vallina posava als Lluïsos per sobre per primer cop en tot el partit (17-16), acompanyat d'un parcial favorable d'11-0 que obligava a l'entrenador del Roser a demanar temps mort (28-19). Els blaus tenien el partit on volien: defenses sòlides que forçaven pèrdues o males seleccions de tir i, en atac, movent la pilota amb criteri i velocitat per buscar el tir alliberat. En canvi, els vermells començaven a perdre la paciència: falta tècnica a Xavier Assalit per protestar una falta personal en contra. De fet, a la represa, el dorsal número 9 del Roser ja no tornaria a la pista, ja que va ser desqualificat durant el descans. Així doncs, el partit es tornava a iniciar amb dos tirs lliures pels locals, transformats ambdós per Cesc Pla (35-26). A la segona part el partit va agafar un altre aire. Els jugadors del Roser van lluitar fins al final, intentant en tot moment retallar distàncies i poder lluitar pel partit. Però al davant tenien a uns Lluïsos molt sòlids que, tot i no ser capaços de trencar el partit en cap moment, tampoc van patir. Amb Ferran Gòmez com a màxim anotador del partit -amb 4 triples- i amb un Adrià Ruiz de Azúa molt concentrat i encertat, els Lluïsos s'emportaven el partit, deixant a hores d'ara al Roser a tres derrotes. La victòria no va ser l'únic motiu d'alegria. El capità del Sènior A masculí, Medir Tena, després de la seva lesió de creuats la temporada passada, va tornar a pista. Ho va fer nou mesos després de treballar incansablement per recuperar-se i tornar en les millors condicions. Va disputar 7 minuts, anotant dos punts i repartint una assistència. Alegria màxima de poder tornar a comptar amb un jugador de la seva talla, imprescindible al vestuari i a l'equip.

El Sènior A femení es va refer de la dolorosa derrota de la setmana passada i va aconseguir una important victòria al camp del Reus Deportiu per 68-79. L'equip dirigit per Gerard Sanchez, que tornava a comptar amb les exteriors Élia Pérez i Marina Badás, van realitzar un gran partit, sobretot en l'aspecte anotador, compartint molt bé la pilota i sent verticals a cistella. L'equip va dominar pràcticament els 40 minuts, arribant a obtenir un avantatge màxim de 21 punts a falta de 7 minuts pel final, tot i que la relaxació de les blaves va fer que el marcador final fos més ajustat. Laia Burgues va estar molt seriosa sota la cistella, donant a l'equip la solidesa en el rebot que necessita i anotant amb fiabilitat. Mentre que Laura Alonso va seguir en el seu moment dolç aportant 16 punts. Però el gran paper el va firmar Maria Olives que, en tot just el seu segon partit després de la lesió, va anotar la escandalosa xifra de 18 punts! Victòria molt important que permet a les blaves reenganxar-se al grup de dalt a la classificació.

El Sènior B masculí va caure derrotat al Pavelló Comellas davant el CE Palamós per 57 a 67. Un cop més l'equip entrenat per Jonathan Vicente va plantar cara i competir tot i les baixes que sofreix, però malauradament no van poder aconseguir la victòria. Les paraules en mode de reflexió de l'entrenador un cop finalitzat el partit són un magnífic reflex del ha de fer l'equip malgrat les derrotes: "A curt termini, demanar als músics que segueixin tocant en el dia a dia, que hi ha temes que amb vent i percussió es poden tocar. A llarg termini, afinar i afinar, per oferir el millor dels concerts a qui ens vulgui escoltar quan s’afegeixi tota l’orquestra". Allà estarem tots els blaus per escoltar-vos i ajudar-vos, ànims nois i a seguir!

El Sènior B femení va patir la seva primera derrota de la temporada a Lluïsos davant del CE Diagonal mar per 61-69. L'equip entrenat per Roger Aznar va començar molt bé però a partir del segon quart va anar sempre a remolc de les visitants. Les blaves, liderades per una impressionant Laura Alonso -autora de 40 punts- van veure que traspassant tota la responsabilitat a una sola jugadora no va ser possible. Amb un monòleg no és pot guanyar, cal fer un discurs conjunt i, per això, és necessari que altres jugadores facin un pas endavant en atac i vulguin ser protagonistes, ja que talent n'hi ha.

Els Sots 21 masculí va guanyar a la pista del CB Granollers per 48 a 56. Tot i les baixes de Marc Just i Miquel Guaras, ambdós convocats amb el Sènior B masculí, van poder comptar amb l'ajuda de tres júniors: Jordi Riera, Pol Sewlan i Sergi Valls. Amb aquesta empenta, l'equip dirigit per Lluís Valero va ser capaç de sumar una important victòria a domicili, que suposa la quarta de la temporada, i la segona consecutiva a l'actualitat.

El Dissabte, el Júnior blau masculí, amb l'adjda de l'Albert Codina i el Blai Crespo -ambdós jugadors del Júnior blanc masculí- van realitzar un gran partit contra el Boet Mataró, líder invicte. Els jugadors d'Albert Roman van treballar de valent en defensa els 40 minuts i van estar a punt d'endur-se el partit, ja que a falta de 30 segons van disposar de pilota per empatar o posar-se per davant. Tot i la derrota, el partit marca el camí a seguir i l'esperit de lluita i sacrifici que ha de tenir l'equip. Hores abans, el Júnior blanc masculí va perdre a casa davant el Joventut les Corts per 64-70. L'equip va tenir un mal inici, tot i que al segon quart es van posar les piles. Al final, van tenir el partit a tocar, però les emocions van passar factura i van impedir als blaus sumar la victòria. La notícia positiva del partit va ser veure com Oriol Borràs comença a deixar enrere la lesió i torna a sumar minuts a pista, després d'estar fora des de la jornada 1. Pel que fa al Júnior femení, va haver de suspendre el partit degut a la pluja, i s'ha programat pel dilluns 19/12.

El Cadet blau masculí va realitzar un gran partit en el derbi del barri amb el Vedruna Gràcia. El treball incansable durant tot el partit, sent molt sòlids darrera i sabent superar la pressió rival molt bé, van ser els punts forts de l'equip entrenat per Arnau Mascaró i Alejandro Vallina, que es mostraven "molt contents de l'esforç i la millora de tot l'equip" al finalitzar el partit. Els companys del Cadet blanc masculí van realitzar un bon partit davant l'UESC. Destacar que l'equip comença a trobar els espais en atac, tot i que encara queda camí per recórrer.

Pel que fa als femenins, el Cadet blanc femení va jugar al camp del Sant Quirze Basquet Club. Per segona setmana consecutiva, totes les jugadores van estar concentrades i amb voluntat de ser protagonistes. El resultat: totes van sumar en tot moment, tant davant com darrere. Agrair l’esforç de les infantils que van anar a ajudar a l'equip. Pel que fa al Cadet blau femení, va competir al camp del poderós TGN Bàsquet, però al final, un parcial en contra, van impedir que l'equip marxés amb millors sensacions de les desitjades.

L'Infantil masculí va realitzar un molt bon partit davant el Basket Almeda. Els jugadors entrenats per Carles Roman van estar tot el partit lluitant, recuperat així l'energia i les ganes de jugar. A més, poc a poc es van complint els objectius individuals de cada jugador. L'Infantil femení va jugar un mal partit a la pista de La Salle Tarragona. Les jugadores van sortir molt adormides i desconcentrades i en cap moment van saber canviar el xip. El Preinfantil femení va realitzar un partit semblant davant el CB Coll, ja que els alts i baixos per falta de concentració i de ganes van ser la tònica, fet que es contradiu amb la bona setmana d'entrenaments que havien realitzat.

Per últim, el Mini blanc masculí va jugar a l'Escola Virolai. Tot i la superioritat de l'equip local, els jugadors entrenats per Oscar Alcalde han fet una clara evolució respecte el partit d'anada i es va poder veure com l'equip ha fet un pas endavant en el joc. Cas semblant al del Mini blau femení, que va jugar el partit de tornada amb el CB Vilanova Vallès, i es va poder observar la millora col·lectiva i individual que ha aconseguit l'equip.