top of page
  • Foto del escritorBàsquet Lluïsos de Gràcia

A la final a 4 de Copa Catalunya!

En el nou Pavelló Francesc Barneda no hi cabia ni una agulla. Tota la graderia era de color blau, en representació dels dos equips. En un racó, les samarretes de "Grada Blava" lluïen amb orgull el suport cap als Lluïsos. Però també dempeus, repartits per tot el pavelló, es podien distingir les samarretes dels aficionats de Gràcia. Jugadors/es, entrenadors/es, familiars, amics... tots s'havien desplaçat a Ripollet amb l'objectiu d'animar i ajudar al Sènior A masculí a aconseguir una gesta gens fàcil: remuntar un desavantatge de sis punts obtingut al partit d'anada.

L'inici dels blaus va ser vibrant. L'inci perfecte per creure des del principi en la remuntada. I per posar la por i els dubtes als locals. Els Lluïsos venien a per totes, tenien clar que volien estar a la final a 4 a Segur de Calafell. Parcial favorbale de 9-18 amb dos triples d'Albert Roman. El Ripollet, amb Roger Vilanova com a màxim referent ofensiu, només aconseguia anotar des de la línia de personals -5 de 8-. Mentre que pels blaus s'entonava Marcos Abrines amb cinc punts seguits. S'arribava a la fi del primer quart amb 14-26. La reacció local al segon quart va ser digne d'elogi. La defensa zonal del Ripollet va col·lapsar la mobilitat ofensiva dels blaus i, en atac, van bombardejar la cistella dels de gràcia amb 29 punts anotats. A més, s'arribava a la mitja part amb bàsquet sobre la botzina de l'exterior Albert Ortega, que evocava a recordar l'últim bàsquet de Vilanova al partit d'anada. Els Lluïsos emprenien el camí cap als vestidors en el pitjor moment del partit, per dinàmica i resultat (43-38).

El temps corria en contra dels blaus. Ja que si volien posar remei a l'eliminatòria, ho havien de fer quan abans. I així va ser. Parcial de 0-12 en els primers cinc minuts, gràcies a un infalible Oriol Pla i a una alternativa defensiva que va sortir a la perfecció. Tot i els dos triples dels locals, un gairebé immaculat 9 de 11 en tirs lliures i un nou triple d'Oriol Pla, deixaven l'avantatge en 10 punts a la fi del tercer quart (54-65). El darrer quart, va ser un voler i no poder dels locals. Tot i l'empeny del Ripollet per retallar distàncies, els Lluïsos es mostraven molt sòlids darrera i seguien amb la punteria afinada davant - tres triples, entre ells el quart en el compte particular tant d'Albert Roman com d'Oriol Pla- que donaven la màxima avantatge al marcador (+15) a falta de tres minuts pel final. Roger Vilanova, ho va intentar fins al final, anotant dos triples en menys de 20 segons que donaven un últim aler d'esperança als locals, però un bàsquet de David Capellas i els tirs lliures anotats pels germans Pla, sentenciaven el partit.

Els Lluïsos havien capgirat l'eliminatòria, i els joves integrants de la 'Grada Blava' van saltar al camp per celebrar-ho amb l'equip. Portats per l'alegria i l'eufòria, i com ve sent habitual en les darreres temporades quan el Sènior aconsegueix una gesta important, els aficionats dels Lluïsos allà presents van començar a cantar "Un dia de partit". Cal fer una menció especial per la gran temporada realitzada pel CB Ripollet i, en concret, a l'exterior anotador Manel Alvarez, a qui li van rendir un sentit homenatge ja que es retira com a jugador.

Malauradament, no tot van ser bones notícies aquest cap de setmana, ja que abans, els tres equips que disputaven partits de fases van perdre els seus respectius partits.

El Sènior B masculí va perdre a camp de La Salle Manresa en el primer partit de les fases de permanència. En un partit amb un molt baix encert ofensiu per part dels blaus, els de Manresa es van mostrar superiors durant pràcticament tot el partit. Tot i la diferència al marcador, el resultat númeric no influeix en res, ja que l'eliminatòria es resol a favor de l'equip capaç de sumar dues victòries. Així doncs, l'equip dirigit per Jonathan Vicente haurà de guanyar aquest diumenge a les 16 hores al Pavelló Comellas per forçar el tercer i definitiu partit que es jugaria, de nou, a Manresa.

El Cadet blau femení, tampoc va poder superar l'eliminatòria amb el CEJ l'Hospitalet. La doble derrota, primer a casa dissabte i després diumenge a fora, van acabar així amb la temporada de l'equip de Carles Puig. Malgrat el resultat, molt contents i orgullosos del treball realitzat per l'equip en el que, no oblidem, era l'estrena d'aquestes jugadores a la categoria interterritorial.

Per últim, el Júnior blanc masculí va caure derrotat a quarts de final de Nivell A davant el CB La Mercè per un ajustat 73 a 75 en un partit vibrant i emocionant que es va acabar decidint a la prorroga.

També hi va haver dos partits de lliga regular. L'Infantil femení va acabar amb premi la seva temporada a Interterritorial en l'últim partit de lliga davant el CB Maristes Lleida. El Júnior blau masculí, també va tancar amb victòria la seva excelent temporada al superar al Masnou basquetbol per 63 a 57.